21 Şubat 2008 Perşembe

Winx - Bloom Pasta

Kimileriniz Winx'te ne ve ya kim diye düşünürken, özellikle kız çocuğu olan arkadaşlarında Winx kızlarını ve maceralarını yakınen bildiklerini düşünüyorum :))) Yakın çevremde kız çocuklarının sayısı azımsanmayacak kadar çok olduğu için Melis yeğeninin Winx kızlarından Bloom'un pastasını istediğini söylediğinde hiç şaşırmadım :))). Okulların açıldığı dönemde erkeklerin örümcek adamı ne kadar sevdiklerini ve kızlar için de Winx'in ne kadar önemli olduğunu eşimle birlikte yorucu bir tecrübe ile öğrenmiştik :)))).

Pastamızın yapım aşamasına gelince her zaman ki pandispanya tarifine ek olarak bu kez kremasının daha yumuşak olması açısından pastanın arası için krem ole, dış kaplaması içinde krema sertleştirici kattığım krem şatiyi kullandım. Ama maalesef krem şanti ne kadar sertleştirsemde şeker hamurunu eritmek için bahane aradı :(((.

En üst kaplamayı ise şeker hamuru ile yaptım :)).

























15 Şubat 2008 Cuma

Prefiterol

Dün yeni bir pasta daha yaptığım için, akşam oldukca yogundum. Bu yüzden sofra ile birlikte ekleyemediğim prefiterolü ve eklemeyi unuttuğum aşureyi birlikte eklemeye karar verdim :).
Aşuremin tarifini vermeyi çok isterdim ama hayatımda ilk kez aşure yaptım ve çıkan küçük aksilikleri yapım aşamasında düzelttiğim için elimde net bir tarif oluşmadı :(. Tadı oldukca güzeldi, sadece biraz koyu kıvamlı oldu. Yiyenlerde güzel not aldım. Sadece babam eksiklerimi düzeltmem için arayı açmadan 3-5 gün içinde tekrar aşure yapmamı istedi :))). Yanlış anlamayın bunda babamın daha sık aşure yemek istemesinin hiç bir etkisi yok (!) :))))). Tek niyet ben eksiklerimi düzelteyim :))))).
Aşureden prefiterole gelirsek.... Bu 3. kez prefiterol yapışımdı ama hiç birisinde detaylı resim çekmek nasip olmadı :(. Tüm yapım aşamalarını fotograflandırmak istemiştim ama her defasında aceleye geldi prefiterollerim. Arkadaşlardan gelen tarif istekleri karşısında en iyisi bunu tek resimle eklemek oldu. İnşallah bir sonraki yaptığımda daha çok fotograf çekerim :)
Tarifimiz;
Hamuru;
1 su bardağı su
100 gr margarin
1,5 su bardağı un
4 yumurta

Margarini ve suyu ocakta eritiyorsunuz. Unu ekliyorsunuz ve hızlıca karıştırıp 3 dk kavuruyorsunuz. Hamuru ocaktan alıp ılıyana kadar bekliyorsunuz.

Yumurtaları teker teker kırıp hamura iyice yediriyorsunuz. Sonra hamuru sıkma torbasına (buzdalıbı poşetinden biraz daha kalın poşetlerlede güzel sıkılıyor) alıp yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye beze şeklinde sıkıyorsunuz. Bu şekilde sıkınca bezelerin içinde krema sıkmak için boşluk oluşuyor.

150-170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri penbeleşene kadar pişiriyorsunuz. Pişdikten sonran fırını kapatıp kapağını açmadan 10 dk bekliyorsunuz.

Fırından çıkan minik prefiterollerin altından parmakla hafif bastırınca krema sıkmak için delik açılıyor :)

Kreması

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Margarin hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıyorsunuz ve ocağın üstüne alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorsunuz. Margarini karıştırıp altını kapatıyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz.
1 paket krem şantiyi sütle çırparak hazırlıyorsunuz ve soğumuş kremaya karıştırıyorsunuz. Hazırladığın kremayı sıkma torbası veya şırınga yardımıyla prefiterollerin altından içlerine dolduruyorsunuz.

Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 yumurta

Tüm malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyorsunuz ve ocağa koyup karıştırarak koyu kıvamlı bir şekilde pişiriyorsunuz. Çok pişerse su ekleyebilirsiniz. Son olarak servise hazırladığın prefiterollerin üzerine sosu döküyorsunuz.
Afiyet olsun :)

Güzel bir gün... Güzel bir sofra...

Sofralar bana hep başında yapılan uzuuun ve güzel muhabbetleri hatırlatır :). Ayda bir arkadaşlarla toplanıyoruz. İş-ev arasında hayatımız o kadar yogun oluyor ki bu buluşmalar bizim için tüm yorgunluğumuzu atmanın, bazen gülmenin, bazen dertleşmenin en güzel vesilesi oluyor. Tabii birbirimizi görebilmenin de tek yolu desem abartmış olmam herhalde :).


Ben hafta sonu akşamları çalıştığım için benim misafir kabulüm hep tatillerde oluyor. Bu ay yarıyıl tatilinden istifade ederek arkadaşalarımı ben misafir ettim. Çook güzel bir gündü. Bol bol sohbet ettik. Soframızı ve prefiterol tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu akşam sadece soframızı ekleyebiliyorum ama yarın inşallah prefiterolüde ekleyeceğim ;)

Yıldız Salata;


Aslında bu salatanın orjinali kuskuslu. Minik yıldızları çok seviyorum, çok şirin oluyorlar :). Biraz değişiklik yapıp salatayı yıldızlı yaptım ;). Çok farklı bir tadı olan lezzetli bir salata oldu. Tarifin orjinalini ise Diyalog Yemeklerinde

Mantarlı Salata;


Bu salatanın tarifide Yemek Cininden ;) Altta göbek marul var.

Petla;

Petlayı ilk kez bir öğrencimin evinde yemiştim. Çok hoşuma gitmişti. Harika bir börek, ayrıca hazırlamasıda çok basit. Tarife Sevgili Feyza'nın Sihirli Kepçesinde rastladım. Misafirlerim özel olunca kreplerden oluşan bu özel böreği yaptım :)

Haşhaşlı Çörek;


Anneciğimin ellerine kollarına sağlık :) Sağolsun soframıza onun hediyesi oldu. İlk fırsatta annem bu böreği yaparken fotoğraflandırıp sizinle paylaşmak istiyorum. Ben bayılırım haşhaşlı çöreğe :)

Lahana Dolması;


Annemle birlikte sarmıştık. Tarif yazmaya gerek varmı bilmiyorum :)

6 Şubat 2008 Çarşamba

Arap Kurabiye


Sayfamı açınca pembe pastayı görmekten bıkmıştınız biliyorum :) Ama tembellikten hazır tariflerimi bile eklemedim :( Yarıyıl tatilinde olunca misafirlerim oldu ve olmakta. Çok hoş bir soframız vardı ama gel gör ki yeni gönderi ikonunu bir türlü tıklayamadım. Sanırım bunda 10 gündür bilgisayarımızın renginin bozulmasınında etkisi var. Sizin normal renkleriyle gördüklerinizi ben yeşil tonlarda görüyorum :)))).

Bu kurabiyeleri dün gece yaptım. Migrenim tutmuştu, bütün gün yattım. Akşam kalktım ve mutfağa girdim. Bir şekilde migrenimi unutmam gerekiyordu. Ne yalan söyleyim ağrı kesiciden iyi geldi kurabiye yapımı :)))))).

Bunun tarifini bir arkadaşımdan aldım. Şekil itibariyle isim olarak "Arap Kurabiye" bence çok uygun oldu. Eşime sorarsanız ismi "açık siyah, koyu siyah kurabiyeler" :)))))) Açık siyahlar tarçınlılar, koyu siyahlar kakaolular :))))

Yapımı çok çok basit ve çok lezzetli kurabiyecikler. Bu akşam eltimin cumartesi akşam gelecek misafirleri içinde iki tepsi yaptık ;). Bu kadar yazdıktan sonra tarifini merak etmişsinizdir herhalde :)))

Malzemeler:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı dövülmüş ceviz ve ya fındık
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı to şeker
2,5 su bardağı un

Üzeri için;

Yarısını tarçınlı, yarısını kakaolu yaptığım için 2 çorba kaşığı tarçın + 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı kakao + 2 çorba kaşığı pudra şekeri kullandım. Bunun tercihi size kalmış ;).

Tüm malzemeleri güzelce yoğurdum ve ceviz büyüklüğünde minik toplar yapıp yağlanmış tepsiye koydum. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirdim. Kurabiyeleri tek lokmalık minik kurabiyeler yaptığım için hemen piştiler.

Fırından çıkardıktan sonra fazla soğumadan daha önceden güzelce karıştırdığım pudra şekeri+kakao ve pudra şekeri+tarçın karışımlarına buladım. Bir lokmadan yenen ve ağızda dağılıveren kurabiyelerim hazırlanmış oldu :))).



Afiyet olsun!!

 
MySpace Backgrounds