20 Temmuz 2009 Pazartesi

Vişne Soslu Kek


Sıcak bir Temmuz gününden sıcacık sevgiler...

Kurs yaz tatiline girdiğinden bu yana tenis dersleri dışında evimde miskinlik yapıyorum. Daha doğrusu eşimin izne ayrılmasını ve tatile gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :))). Beklerkende bol bol film izliyorum, kitap okuyorum ve temizlik yapıyorum. Yıl içi tempoma göre biraz sıkıcı ama yinede evde vakit geçirmek hiç fena olmuyor. Bu duruma alışmasam iyi olacak sanırım :))).

Vişne soslu kekim bahar aylarından kalma bir tarif. Vişneli her şeyi seviyorum. Tatlı ve ekşinin uyumuna bayılıyorum. Bu yüzden geçen hafta bir kasa vişne aldım ve dondurucumun büyük bölümünü vişne ile doldurdum.




















Veeee koca bir kavanoz vişne reçeli yaptım :))).



Vişne soslu keki kuzenimin çocukları için yapmıştım. Aslında o akşam çok yemek yemiştik ve midemizde kek için hiç yer kalmamıştı ama kek çok lezzetli olmuştu ve tokluğumuza rağmen yemeden duramadık :)))).

Başlangıçta amacım sade kek yapmaktı. Daha sonra dondurucudaki vişneler aklıma gelince vişneli kek yapmaya karar verdim.

Malzemeler;

5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpttım. Daha sonra sıvıyağı ve sütü ekleyip biraz daha karıştırdım. Son olarakta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekledim ve tahta spatula ile karıştırdım. Yağlanmış terpiye kek hamurunu döktüm ve üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri sık sık dizdim. Birazda çikolata parçaları koydum. Önceden ısıltılmış fırında kekimi pişirdim.



Bol vişne tadı beni baştan çıkardığı için kekin üzerine vişne sosu yapmaya karar verdim :).

Malzemeler

Vişne suyu
Nişasta
Şeker

Ben bunu yaparken ölçü kullanmadım ama siz bir su bardağı vişne suyu için bir yemek kaşığı nişasta ve istediğiniz miktarda şeker kullanabilirsiniz. Vişne suyu, nişasta ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra ocağa aldım ve pudingten biraz daha yumuşak kıvamlı olana kadar pişirdim. Sosu servis yaparken sosu kek dilimlerinin üzerine döktüm.

Tek kelimeyle harika oldu ;). Denemeniz şiddetle tavsiye edilir!


Afiyet olsun!

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Yaz Pastası ve Dönüşüm :)


Nerdeyse 2.5 ay olmuş son tarifimi eklediğimden bu yana... Ne kadar uzun zaman geçmiş şimdi daha iyi fark edebiliyorum. Normalde 1 yıla sığabilecek kadar çok şeyi bir arada yaşayınca blogum hep geri planda kaldı maalesef. Ama artık birikmiş tariflerimle ve deneyeceklerimle burdayım :))).

Dönüşüm bol meyveli bir yaz pastasıyla olsun istedim. Bu pastayı eşimin diksiyon sınıfı için yapmıştım 1-1.5 ay kadar önce.

Benim favorim meyveli ve krem şantili pastalar. Çok basit bir pasta, bu yüzden verebileceğim bir tarifi yok ama meyveli pasta ile ilgili bir püf noktası paylaşmak istiyorum. eğer pastanın arasına meyve koyacaksak pastayı dilimlerken sıkıntı oluşabiliyor, özellikle kolay kesilmeyen meyvelerde. Ben pastanın arasına koyacağım meyveleri minik küpler halinde doğruyorum ve krem şanti ile karıştırıp kalın bir tabaka halinde araya sürüyorum. Hem dilimleme aşamasında çok kolaylık oluyor hem de istedim meyveyi ara için kullanabiliyorum. Mesela bu pastanın arasında armut, muz, kiraz, kayısı, kivi ve çilek vardı. Yiyenlerden tam not aldı hafifliği ve lezzeti ile ;)

Yeni tariflerimde görüşmek üzere...

Afiyet olsun!

 
MySpace Backgrounds