15 Haziran 2007 Cuma

İskender


Birkaç gün önce yaptığım kötfeden artan çiğ harcı dondurucuya kaldırmıştım. Aklıma iskender yapmak gelince buzluktaki köfteyi hemen çıkardım ve ev yapımı iskenderimi yaptım :). Tahmininizden çok daha kolay ev de iskender yapmak.

Malzemeler;
Dondurulmuş köfte harcı
Domates
Tereyağı
Pide
Salça

Bu malzemeleri kaç kişilik yapacaksanız ona göre ayarlayabilirsiniz.

Yapımına gelince dondurulmuş köfte harcını döner gibi kestim ve fırın poşetine koyup fırında pişirdim.

Köfte pişerken domatesleri rendeledim ve biraz salça ekleyerek pişirdim. Pideleri küp küp doğradım, tabağa yerleştirdim. Daha sonra erittiğim tereyağı ve domates sosundan gezdirdim üzerine.

Daha sonra köfteyi ekmeklerin üzerine serdim. Ve yine üzerine tereyağı ve domates sosu gezdirdim. Yoğurtla birlikte servis yaptım.
Ben aklıma sabahtan patates kızartması düştüğü için yanına patates ve biberde kızarttım :)).

3 yorum:

Acemi Şef dedi ki...

Nurtencim bu tarifini mutlaka bebekkokusuyla paylaşmalısın hem çok pratik hem de çok lezzetli olmalı. Öptüm
Esra

Nurten dedi ki...

evet canım gerçekten çok çok pratik. Hani eve yorgun argın gelirsin ya, o zaman bile hemen hazırlanbilecek bir yemek :)) tam benlik :)
ben de öptüm

ebrulitatlar dedi ki...

İskender çok güzel görünüyor, iştah açıcı, ellerine sağlık, sevgiler..

 
MySpace Backgrounds