29 Haziran 2007 Cuma

Pembe Yeşil Pasta

Dünden bu yana heyecanla bu pastamızı ve yapım aşamalarını bloguma eklemeyi bekliyordum :). Bu pastayı sevgili arkadaşım Esra ile dün yaptık. Bugün kursta yaz tatiline girdiğimiz için arkadaşlarımla ufak bir veda partisi yaptık. bunun için benden pasta istemişlerdi ve ne yapacağıma karar verememiştim. Marifetli arkadaşım Esra bana seve seve yardım edeceğini söyleyince ben de büyük bir memnuniyetle kabul ettim ve ortaya bu güzel pasta çıktı.

Bana evinin ve mutfağının kapılarını açtığın için, marifetli ellerinle pastama dokunduğun için çok teşekkür ederim Esra :). Ben pastanın yapım aşamaları ile ilgili bende olan resimleri ekliyorum. Esra'nın blogunda da farklı fotografları ve yapım aşamalarını bulabilirsiniz.

Pandispanyaları Esra'nın herzaman kullandığı tarifle yaptık. Bu pandispanya hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor. Benimde favorilerimden :))).

Kremasını ise 200 gr. krema ve 200 bitter çikolatayı birlikte eritip, dolapta soğuttuktan sonra çırparak ve hazırladığımız Dr. oetker kakaolu pasta kreması ile karıştırarak hazırladık. Hem lezzeti hem de hazırlaması çok güzeldi :)). Kat aralarına ise parça çikolatalar ve muz parçaları koyarak pastalarımızı kaplamaya hazırladık. Daha sonra bunları dolaba koyup soğumasını bekledik.







Birinci katı pembe, ikinci katı ise yeşil şeker hamuru ile kapladık.










Birinci katı pembe ve yeşil renklerden hazırladığımız şeritlerle süsledik ve kenarını minik toplarla süsledik.

Alttaki pastanın bozulmaması için pastaya kalın kürdanlar batırdık ve üzerine sert plastik bir tabaka koyduk. Ve Pastamızın ikinci katını bunun üzerine yerleştirdik.


Pastamızın üzerini ve yanlarını hazırladığımız minik güllerle süsledik. Bugünde pastamızı afiyetle yedik. Esracım rejimde olmasaydın bu pastayı seninde tatmanı çok isterdim ;)

15 Haziran 2007 Cuma

İskender


Birkaç gün önce yaptığım kötfeden artan çiğ harcı dondurucuya kaldırmıştım. Aklıma iskender yapmak gelince buzluktaki köfteyi hemen çıkardım ve ev yapımı iskenderimi yaptım :). Tahmininizden çok daha kolay ev de iskender yapmak.

Malzemeler;
Dondurulmuş köfte harcı
Domates
Tereyağı
Pide
Salça

Bu malzemeleri kaç kişilik yapacaksanız ona göre ayarlayabilirsiniz.

Yapımına gelince dondurulmuş köfte harcını döner gibi kestim ve fırın poşetine koyup fırında pişirdim.

Köfte pişerken domatesleri rendeledim ve biraz salça ekleyerek pişirdim. Pideleri küp küp doğradım, tabağa yerleştirdim. Daha sonra erittiğim tereyağı ve domates sosundan gezdirdim üzerine.

Daha sonra köfteyi ekmeklerin üzerine serdim. Ve yine üzerine tereyağı ve domates sosu gezdirdim. Yoğurtla birlikte servis yaptım.
Ben aklıma sabahtan patates kızartması düştüğü için yanına patates ve biberde kızarttım :)).

11 Haziran 2007 Pazartesi

Kelebekli Pasta


Bu pasta da akşam grubu öğrencilerim için yaptığım pastam. fotoğraf makinam hafta sonu bende olmadığı için maalesef telefonla çektim fotoğraflarını ve yapım aşamalarını fotoğraflandıramadım :(. Sizinle sadece pastanın soluk fotograflarını paylaşabiliyorum.
Aslında üzerindeki çiçekler için gül yapmak istedim ama bir türlü beceremedim. Yine de peşini bırakmış değilim, ısrarlar gül yapmaya çalışıyorum :))). Eminin bir püf noktası vardır ;).

8 Haziran 2007 Cuma

İsmek 2007 Sergimiz

Birkaç haftadır bu resimleri buraya eklemek için vakit kolluyordum ve sonunda bu gece fırsat bulabildim :).

İsmek'te İngilizce öğretmenliği yapıyorum ve geçen haftalarda bölgesel sergimiz oldu. Çok farklı branşlarda öğrencilerimizin yaptıklarını sergiledik ve gerçekten çok çok güzel şeyler vardı. Hepinize iyi seyirler.....








İlk önce İngilizce panosundan başlamak istiyorum :). Bizim diğer branşlar gibi ürünlerimiz olmadı ama öğrencilerim bu panodakileri kendileri çevirip hazırladılar. Onların sıfırdan bu noktaya geldiklerini görmek çok gurur verici. Birde İngilizce cd hazırladık, öğrencilerim kendilerini tanıttılar, skeçler yaptılar :))) çok eğlendik çok....
Bunlar Ebru, tezhip ve hat öğrencilerinin ürünleri.... Ne kadar ince sanatlar...

Hayran kaldıklarımdan.... Bu resimler sadece bu yıl kursa devam etmiş öğrencilerimizin :))).

Yemek sınıfımızın masasından epey resim çekmiştim. Hatta o gün minik bir yemek yarışması vardı ve onda jürilikte yapmıştım :)))). Onları ayrıca eklemeyi düşünüyorum...














Yardımcı Annelik sınıfında çocuklar için hazırlanan aktivitelerden örnekler.... Benim bile oynayasım geldi :))) Neler var neler...
















Çok tatlı ve becerikli bir rölyef hocamız var. En ince detaylara kadar koymuşlar rölyeflere. Ne diyelim ellerine, emeklerine sağlık :)













Bunlarda ahşap boyama ve cam boyama sınıflarımızın marifetleri. Döktürmüşler :))))))

Takı sınıflarımızdan örnekler.....

















Filografi..... Sizde benim gibi bu ilk kez mi duyuyorsunuz?? Ben bu yıl hayatımda ilk kez haberdar oldum böyle bir sanattan... Yapım aşaması oldukca gürültülü olmakla birlikte güzel şeyler çıkardılar ortaya :)
















Nakış ve kurdela nakışı sınıflarımızdan... Aslında nakış bölümünde makinamın şarjı bittiği için çok az resim var elimde :( bunların dışında harika panolar yapmışlardı nakıştan. İnsan bakmaya kıyamıyordu... Büyük sergiden sonra onlarıda eklerim :)






























Mefruşat sınıflarımız ürünleri... İnsan bunları el emeğiyle bu hale geldiklerine inanamıyor. Süer şeyler :) Özellikle çocuk bölümündeki kurbişlere bayıldım :)))
















İsmek'in en faydalı bölümlerinden birisi :))) dik dik giy, oh ne güzel... tam biz bayanlara göre :). Günlük kıyafetlerden tutunda abiye gece kıyafetlerine, nişan, kına kıyafetlerine kadar herşey var :)
Bunların dışında da birçok branşımız var. Merak edenler www.ismek.org u ziyaret edebilirler :)

 
MySpace Backgrounds