17 Temmuz 2007 Salı

Semizotu Salatası


Bugün itibariyle sıkı bir rejime girdim :). İnşallah dayanabilirim. Bir süre için tatlılara ve pastalara veda ediyorum. Bir süre için bloguma kilo aldıran tarifler ekleyemeyeceğim :(.


Rejim başlangıcını semizotu salatasıyla yapıyorum. Aslında verecek bir tarifi yok ama çok lezzetli bir salata olduğu için paylaşmak istedim.


Yazın sıcak günlerinde yenebilecek çok lezzetli, hafif ve sağlıklı bir salata... İki kişilik bir aileyiz, yarım demet semizotunun yapraklarını ve 1 adet salatalık kullanarak yaptım.

9 Temmuz 2007 Pazartesi

Biber ve Kabak Dolması

Dolma yemesini çok sevmekle birlikte dolma yapmayı bir türlü beceremeyen ben sonunda dolma yapmayı başardım :)))). Nasıl oldu bilmiyorum ama süper oldu :))))

Dolmanın içini klasik hazırladım. Pirinç, kuru soğan, rendelenmiş domates, tuz, biraz şeker, dolma baharatı, karabiber, kırmızı biber ve nane. Daha sonra biberleri ve kabakları doldurup üzerini domates ile kapattım. Tencereye dizdim ve dolmaların üstünü geçmeyecek şekilde su koydum ve kısık ateşte pişirdim :))

5 Temmuz 2007 Perşembe

Sobelendim :))


Sevgili arkadaşım Birgül beni sobelemiş :)). Bir kez daha sobelenmiştim ama ilk kez yazıyorum. Umarım yalnış yapmıyorumdur :))) .

Konumuz en çok ziyaret ettiğimiz bloglarmış. Aslında oldukca gezgiçimdir :))) sürekli ziyaret ettiklerimden bazılarını bende sobeliyorum :))

http://acemisef.blogspot.com/ Esra'nın blogu hergün acep neler yapmış diye ziyaret ettiklerimden.

http://mimarasci.blogcu.com/ Kübra işe girdiğinden bu yana mutfağa pek giremez oldu ama ben yinede ziyaretlerime devam ediyorum :))

http://sibelbuyuk.blogcu.com/ Şiir seviyorsanız Sibel'in bloguna uğramalısınız... Okumak için ziyaret ettiğim bir blog :)

http://yasece.blogcu.com/ Yasom bu aralar teknik arızalardan dolayı sanal alemde uzak kalsa da ziyaret ettiklerim arasında :))

http://enesbilal.blogcu.com/ Ebru'nun blogunuda nerdeyse hergün ziyaret ediyorum :). Çok sevimli iki oğlu var. Onlarla ilgili şeyleri okumak çok hoşuma gidiyor.

Ben de sizleri sobeliyorum :))))

 
MySpace Backgrounds