5 Haziran 2008 Perşembe

Şimşek McQueen - Car Cake


13 Mayıs'ta küçük kuzenim Ömer'in yeni yaşınım kutlamak için yapmıştım bu pastayı. Eklemek bu güne nasipmiş :). Ömer'in doğum günü hatırlatmaları haftalar öncesinden başlar :)). Pastamızın nasıl olacağı da haftalar öncesinden sık aralıklarla hatırlatıldı :)))) Geçen yıl Örümcek Adam pasta istemişti, bu sene araba olsun dedi. 3 boyutlu pasta hiç denememiştim, Ömer'ide kırmak istemedim ve yaşadığım tersliklere rağmen ortaya Ömer'i memnun etmeye yetecek bir pasta çıkarabildim.

Hikayemiz pandispanyanın yapımında yaşadığım tepsi kriziyle başladı. Traşlayacağım için dikdörtgen tepside pişirmeye karar verdim ve çok lezzetli, çikolataya doyacağımız bir pasta olsun istedim. Acemi Şefim'in Pingu pastasının pandispanya tarifini kullandım. Güzelce pandispanyayı hazırladım, tepsiye boşaltma aşamasına gelince fırın tepsilerimin ikisininde evde olmadığını farkettim. Birkaç gün önce içinde böreklerle anneme götürmüştüm ve geri getirmeyi tamamen unutmuşum :(((. Ne yapacağımı şaşırdım, bir yandan pandispanya hamurum sönecek diye korkuyorum, bir yandan anneme telefon ediyorum fırınını ısıtmaya başla geliyorum diye :))) Neyse alelacele annemlere götürdüm hamurumu ve pandispanyayı orada pişiridim. Çok şükür sönmedi ve çok güzel oldu. Taaaki tepsiden çıkarmaya çalışana kadar. Nerede hata yaptım anlayamadım ama pandispanyama dokundukca dağılmaya başladı :((. Normal şekilli bir pasta olsa fazla kurcalamadan halledicem ama araba şekli veremeye çalıştıkca pandispanya dağılıyor. Artık iş inada binmişti, bu pasta ya olacaktı, ya olacaktı! :))) Büyük uğraşların sonunda bol miktarda ganaj kullanarak pastaya bu şekli vermeyi başardım. Her ne kadar eşim arabanın şeklini beğenmese de elimden ancak bu kadarı gelebildi.

Pastanın tadı tüm sıkıntılarına değiyordu ;). Esra'nın da dediği gibi pandispanya tek başına bile yenebilecek lezzette ;) Yaptığım en lezzetli pastaydı diyebilirim. Pandispanyanın arasına kremşanti ve muz koydum, üzerini ise ganajla kapladım. En son kaplamayıda şeker hamuru ile yaptım.

Pandispanya;
Yarım su bardağı kakao
2 su bardağı un
Bir fiske tuz
150 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı süt-İçine bir yemek kaşığı limon suyu koyup 10 dk. bekletiyoruz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Tereyağı ve bitter çikolataları birlikte benmari usulü erittim, ve soğumaya bıraktım. Kakao, un ve kabarma tozunu bir kaba eledim. Bir başka kapta yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini 7-8 dakika çırptım. İçine yağlı-çikolatalı karışımı ekledim ve tekrar çırptım. Limonlu sütü de karşıma ekleyip çırptıktan sonra unlu karışımı azar azar ekleyip sadece karışacak kadar çırptım. Karışımı tepsiye boşaltıp 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirdim.

Ganaj;
100 gr çiğ krema
100 gr bitter çikolata
Krema ve çikolatayı benmari usulü erittikten sonra dolapta soğumaya bıraktım ve soğuduktan sonra çırptım.

Pandispanyanın arasına kremşanti kullandım.

Afiyet olsun!


Bu pastamızın ilk dilimden sonraki hali :)))))))


7 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Merhaba.Pasta için epey uğraşmışsınız,aksilikler peşinizi bırakmamış anladığım kadarıyla ama ortaya güzel bir pasta çıkmış bence.Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Nurtencimm, tüm emeğine değmiş vallahi, harika olmuş şimşek :)Eşinin aksine ben araba olarak şeklinede bayıldım..Benim yeğenimde tam bir şimşek mcqueen delisi, görse oda bayılırdı :))
Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum seni..

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel gözüküyor.. Yok yooook ben en iyisi sana küseyim:( Ben pasta yaparken çağırıyom seni, sen hiç beni çağırmıyon:( Hele ki 3boyutlu ilk pastanı yaparken.. küstüm küstüm oynamıyorum...

pelince dedi ki...

Nurten canım pasta çok güzel olmuş,vallahi pastanın kesilmiş halini görünce de iştahım kabardı:))İçi de nefismiş..
Ellerine sağlık..
Ömer'in yeni yaşı kutlu olsun...

Öpüyorum...

mutfaktelaşı dedi ki...

pastan süper olmuş ellerine sağlık.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Siteni yeni keşfettim hemen ekliyorum takip ettiklerime çünkü tariflerine bayıldım.

Sevgiler,
Evren

Nurten dedi ki...

Teşekkürler hobisepeti :)

--------

Feyzacım sağolasın :) bende seni öpüyorum...

--------

Kübra'cım bana küsmeee :((( bu pastayı iş çıkışları, gecenin ilerleyen saatlerine kadar yaptım. Emin ol seninle pasta yapmak tek yapmaktan çoooook çok daha zevkli ;)

--------

Teşekkürler Pelincim :)

--------

Teşekkürler Mutfak Telaşı :)

--------

Teşekkürler eylem, bende senin siteni çok beğendim :) misafirliğe gelirim artık sitene :)))

 
MySpace Backgrounds