2 Temmuz 2008 Çarşamba

Kursa veda pastası


Ve uzun, yogun ve yorucu bir yılın ardında tatil zamanı geldi... Bu hafta itibari ile kursumuz tatile girmiş durumda. Yorulmuşluğumu düşününce bu tatili istiyorum ama öğrencilerimden ayrılmanın verdiği bir buruklukda var içimde. Hepsi ile çok çok güzel ve başarılı bir yıl geçirdik. Bana öğretmeyi daha da çok sevdirdiler. Onların bir üst kuru önümüzdeki yıl birlikte geçirmeyi çok istediklerini biliyorum ve emin olun ben onlardan daha çok istiyorum bunu :)))))

Birkaç hafta önce kendi aramızda minik bir veda partisi yaptık. Bu nefis pasta öğrencilerim içindi. Onlarla ders yapmakta en az bu pasta kadar nefisti ;)

Tarifimize gelince görüntüdende anlaşılacağı gibi booool çikolatalı;

Pandispanya için Acemi şef'imin kornet pasta tarifini tam ölçü kullandım ve minik değişiklikler yaptım. Gerçekten de çok lezzetli oldu pandispanya.


70 gr. su
8 yumurta sarısı
170 gr. un
30 gr kakao
50 gr. mısır nişastası
8 yumurta akı
250 gr. toz şeker
2 gr. tuz
16 gr. kabartma tozu

Yumurta sarılarını bir kaba koyup iyice çırptım. Önce su, ardından azar azar un ve nişastayı ekledim, mikser ile pütür kalmayana kadar çırptım. Bir başka kabın içinde tuz, yumurta akları, toz şeker ve kabartma tozu karışım katı kar haline gelene kadar çırptım. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az miktarda diğer karışımdan ekleyip iki karışım birbirine yedirdim ( bence bu aşama önemli, tarifi ilk okuduğumda buna neden gerekli acaba diye düşünmüştüm ama yapım aşamasında farkettim ki gerekli :) iyi ki tarife uymuşum :)) ). Daha sonra geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret ederek karıştırdım. Pandipanya karışımını dikdörtgen fırın tepsime koyup 170 derecede pişirdim.

İçine hazır kakaolu pasta kreması, franbuaz ve çikolata parçaları koydum. Üzerine ise çiğ krema ve bitter çikolatadan ganaj hazırlayıp onunla kapladım. Süslemeler ve yazı içinde az miktarda beyaz çikolatalı ganaj hazırladım. Sıkma torbasının en ince ucuyla yazıyı yazdım.

Sonrasını yazmama gerek varmı bilmiyorum :))) Kurs olarak afiyetle yedik :)))))

Afiyet olsun!

5 yorum:

mutfaktelaşı dedi ki...

pastan harika olmuş ellerine sağlık.dinlenmeyi hakettiniz artık.

Adsız dedi ki...

eminim tadı harika olmuştur.öğrencilerin çok şanslılar:)
tabi senin güzel tariflerinin bizzat tadına bakabildiğimiz için bizde şanslıyız.pastalarına bayıldım araba uzun kuyruk sonra şirinler hepside muhteşemler.kucak dolusu sevgilerle:))) özlem SM

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık pasta çok güzel görünüyor ve iyice dinlen ki öğrencilerine yeni sezonda harika zamanlar geçir.


Sevgiler,
Evren

pelince dedi ki...

Nurten canım iyice dinlen...İyi tatiller

Sevgiler..

Nurten dedi ki...

Teşekkürler mutfak telaşı :) gerçekten güzel bir tatil geçirdim :)

--------

Özlemcim teşekkür ederim, inşallah tad bakmaların devamıda gelir ;)

--------

Teşekkürler Evren :)

--------

Pelincim çok teşekkür ederim :)

 
MySpace Backgrounds