25 Temmuz 2008 Cuma

Vişneli Kaplar...YE#36 Kirazlı ve Vişneli Tarifler

Kursum yaz tatilinde ama ben daha önce çalıştığım şirkette part time olarak çalışıyorum :). Her ne kadar çalışmaktan ve yorgunluktan şikayet ettiğim zamanlar olsada sürekli çalışmış birisi olarak evde durmak gerçekten de çok zor oluyormuş. Eski çalıştığım işten "çok yogunuz, yaz süresince bize yardımcı olur musun?" diye bir teklif gelince değerlendirmeye karar verdim. Haftada üç gün gidiyorum, böylece yarı tatildeyim, yarı çalışıyorum. Bu sistem hiç fena olmadı ama tatilde bloguma ayırırım diye düşündüğüm zaman azalmış oldu. İşte oldukca yogunuz. Bazen akşamları yemekten sonra hemen uyuyu kalıyorum.

Durumböyle olunca bu etkinlikten blogları dolaşırken az önce haberim oldu :). İşin güzel tarafı elimde hazır tarifin olması :). Aslında vişneli kapları daha öncede yapıp bloguma eklemiştim ama bu kez misafirlerim için hazırladığım kapların resimlerini ekleyeceğim. Resim pek güzel değil :( Fotograf çekme işini hiç beceremiyorum, eşime yalvarmam (!) gerekiyor. Oda tahmin edebileceğiniz gibi kendini naza çekiyor ve hemen profesyonel makina isteğini hatırlatıyor :)). Kendisine profesyonel makinayı ben alacakmışım da, makina güzel olmayınca resim çekmek istemiyormuş da... Ne hikmetse bu isteksizlik sadece ben tariflerimin resimlerini çekmesini istediğimde oluyor :))))).


36. ye ektikniliğinin ev sahibesi Chaplin Cafe ve etkinliğin konusuda Kirazlı ve Vişneli Tarifler. Vişne benim tatlılara en çok yakıştırdığım meyvelerden birisi. Ekşiyle tatlının biraraya gelmesine bayılıyorum. Bu tarifte denemeye değer, basit ve lezzetli bir tarif. Mimaraşçı - Kübra iyi ki bu tarifi yapmış evine misafir olduğumda :)))

Lafı çok uzattım galiba :). İşte tarifimiz...

Malzemeler;

Bisküvili harç;
1 kase vişne
150 gr petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz

Krema;
2,5 su bardağı
1/5 su bardağı un
1/5 su bardağı şeker
1/5 paket krem şanti
Vişneli sos;
3 çorba kaşığı nişasta
1/5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı vişne suyu (ben taze vişneleri sıkarak çıkardım suyu, hazırda kullanılabilir)

Önce bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Cevizleride parçalıyoruz ama çok küçültmüyoruz. Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve bu üçünü güzelce karıştıryoruz. Bunu kapların en altına eşit şekilde koyuyoruz.

Daha sonra şekeri, unu ve sütü karıştırıp puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve altını kapattıktan hemen sonra krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Bunuda vişneli-bisküvili harçımızı üzerine bardaklara paylaştırıyoruz.
Son olarakta nişasta, şeker ve vişne suyumuzu karıştırıyoruz ve karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz. Çok fazla koyulaşmadan bardaklarımızın üzerine sosumuzu da koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun!!!

7 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nurtenciğim gerçekten tam yaza uygun bir lezzet olmuş görüntüsü ve tadıyla. Bayıldım buna ben ve birazdan mutfağa gidip deniyorum hazır yarın misafirlerim de var. Paylaşımın için teşekkürler ve ellerimize sağlık :))))

Sevgiler,
Evren

Nurten dedi ki...

Evren çok teşekkür ederim :) denedin mi? damak zevklerimiz yakınsa eminim beğenirsin ;)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık nurten serin serin çok hoş bi yaz lezzeti olmuş..sevgiler..

pelince dedi ki...

Canım çalışmaya devam ediyormuşsun,dediğin gibi evde de çok sıkılıyor insan..Bu tatlı nefis,ellerine sağlık..

Öpüyorum seni..

mutfaktelaşı dedi ki...

tatlı ve ekşi yanyana gelince gerçektendeçok güzel oluyor, ellerine sağlık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

hazır eşine profosyenel makina alırken şu garibede bir tane alırsın artık:)))

çok enfes görünüyor bu kuplar,ellerine sağlık canım:)
sevgiler..

Nurten dedi ki...

Çok teşekkür ederim Yosunbuka :)

-------

Evet Pelincim çalışmaya devam :) aslında dinleneyim demiştim ama yaz dönemi için br iş teklifi gelince kurs başlayana kadar değerlendireyim dedim :) Biraz yorucu olsada fenada olmadı :) güzel yorumun içinde teşekkürler...

-------

Teşekkürler mutfaktelaşı :)

-------

Lulum sen iste yeter ;) hehehehehehe

ayrıca teşekkürler

 
MySpace Backgrounds