19 Temmuz 2008 Cumartesi

Yıllar Sonra Gerçekleşen Bir Buluşma

Büyün kışın yorgunluğunun ardında tatilimizide yaptık sonunda :)). Bu yıl tatil için abimin tavsiyesi üzerine Marmara Adası, Çınarlı Köyünü seçtik. Çok şirin, temiz, nar ağaçları ve zeytin ağaçlarının arasında bir pansiyonda kaldık. Tatil öncesi gideceğimiz yer konusunda kararsızdık ama döndüğümüzde iyi ki abimin tavsiyelerini dinlemişiz dedik. Eğer sakin, sessiz bir ortamda kafamı dinlemek istiyorum diyorsanız tavsiye edebileceğim bir yer ;). 10 günlük tatilin sonunda evimize gayet dinlenmiş ve oldukca esmerleşmiş bir halde döndük :)).


Sizinle yine yılsonu telaşından dolayı paylaşamadıklarımı paylaşarak devam etmek istiyorum. 1995 de liseden mezun oldum ve üniversite için İstanbul'dan ayrıldım. Durum böyle olunca da lise arkadaşlarım diyalogumda istemeyerekte olsa kopmuş oldu. Takii kimilerine göre hiç güvenilir olmayan, kimilerine görede eski arakadaşlarını bulmak için çok güzel bir fırsat olan facebook'ta lise arkadaşlarımı bulana kadar. Nerdeyse tüm sınıf arkadaşlarımı bulabildim. Geçen kış biraraya da geldik. Bu kez Özlem ve Melis eşleri ve çocuklarıyla birlikte evime misafir oldular. Bizim konuşacak çoook şeyimiz vardı geçen o kadar yılın ardından, eşlerimizi kaynaştırmayada Milli maç çok iyi geldi ;). Tadı damağımda kalan bir akşam oldu. Canım arkadaşlarım bana çooook güzel hediyeler getirmişler, hem pandispanya kalıbı hemde pasta fanusu olarak kullanılan bir fanus. Ba-yıl-dım hediyelerine, hatta kullandım bile ;) Birde Melis'in getirdiği bir tabak var ki onun özelliğide aynı desenden büyük bir kasemin olması. Devamını da buldum o serinin, en kısa zamanda tamamlayacağım takımı :))))
Menümüz genel itibariyle daha önce denediğim tariflerden ve Melis'in yaptığı közlenmiş patlıcan salatasından oluşuyordu. Aslında o akşam Melis'le salatasının tarifini bloga eklemektende bahsettik ama sohbet koyu olunca salatayı unuttuk :) . Meliscim tarifi yazarsan hemen eklerim ;) gerçekten çok lezzetli olmuştu, ellerine sağlık :)


Menüden size tuzlu ruloların tarifini vermek istiyorum. Bir yemek kitabından daha öncede denemiştim ruloları, kenarlarını açık yapmıştım. Misafirlerim için yaptıklarımın kenarlarını kapattım, böylesi daha derli toplu oldu :))))

Malzemeler;
2 yumurta
1 kahve finacını yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
200 gr margarin (veya tereyağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un

İç malzemesi;
200 gr beyazpeynir
Maydonoz

Yumurtalardan birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp un ve kabartma tozu dışındaki diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10-15 dk dinlendirirken bir yandan da maydonozu doğrayıp peynirle karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz.

Hamurumuzu 6 eşit parçaya ayırıyoruz ve her birini açıp açtığımız hamuru 4 e bölüyoruz. Parçaların herbirinin arasına iç harcımızı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı, tercihe göre çörek otu ve susamla pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar Nurtenciğim,
Eski dostlarla karşılaşmak hele de yıllar sonra gerçekten oldukça güzel oluyor. Onlar da eşleri ve çocuklarıyla gelince daha da bir anlam kazanıyor yıllar. Güzel zaman geçirmene sevindim.

Sevgiler,
Evren

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Evren, uzun yılların oluşturduğu dostlukların anlamı bir başka oluyor :)İnşallah ilerde torunlarımızıda tanıştırma imkanımız olur :)) Veya yaşlanıp buruş buruş olduğumuzda da bir sofranın başına toplanıp sohbet edebiliriz :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar..Sitenizi tesadüfen gördüm çok beğendim.Yine tesadüfen Çınarlı yla ilgili yazınızı okudum.Ben de çınarlıyı çok severim.Yıllarca tatil tercihimiz oldu.Özellikle Gül Pansiyonda kalıp çok güzel günler geçirdik.Unutmadan benim de bir yemek bloğum var.www.mutfakcini.blogspot.com.Ziyaret ederseniz sevinirim.Kolay gelsin..

 
MySpace Backgrounds