4 Ekim 2008 Cumartesi

Son İftar Sofram ve Misket Köfte Çorbası

Biraz geç oldu ama tüm ziyaretcilerimin geçmiş bayramlarını kutlayarak başlamak istiyorum. Bol ziyaretli, bol tatlılı ve bol şekerli bir bayram geçirdim. Tatlı bir yorgunluk bıraktı ardında. Peşinden geldiği Ramazan gibi tadını damağımızda bırakarak geldi... geçti...

Aslında bayramın hemen sonrasınde ilk ekleyeceğim tarfi bayram baklavamız olmalıydı ama tembel bir blog sahibi olarak bayram sonrasında hala iftar sofralarımdan tarifler eklemeye devam ediyorum :)). Hatta bunlardan sonra ramazana ait bir çorbam daha var sizinle paylaşmak istediğim. İnşallah onuda en kısa zamanda eklerim ;).

Ramazanın son cuma akşamı çok sevdiğim arkadaşlarım eşleriyle birlikte misafirimdi. Aslında biz kızlar kendi aramızda her ay toplanıyoruz ama eşlerimiz dahil olmuyordu. Bu kez buluşmamız iftarda olunca onlarıda dahil ettik buluşmamıza. Bol çocuklu, bol neşeli, bol sohbetli bir akşam geçirdik :). Her zaman ki gibi tadı damağımızda kalan saatler geçirdik :).
Bu çorbada daha önce yediğim ve bunu denemeliyim dediğim leziz tariflerden birisiydi :). İsmi konusunda biraz tereddütte kaldım ama sanırım en uygun isim bul oldu :)). Bulanık fotagrafının aksine aldukca güzeldi :)). Eeee iftar öncesi acele ile fotograf çekilince böyle pürüzler olabiliyor. Fotograf için affınıza sığınarak tarifi eklemek istiyorum :).

Köfteyi aynen daha önce sulu köftede hazırladığım gibi hazırladım. Ama bu kez köfteleri misket kadar yaptım. İşin bu bölümü için epey vakte ihtiyacınız oluyor :)))) Özellikle benim kadar eliniz ağırsa süre konusunu iyi hesaplamanızı tavsiye ederim :)))))))). Yaptığım misket köfteleri unlu kaba alıp una buladım.

Çorbanın terbiyesini ise 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ve iki kaşık unla hazırladım. Yoğurdu, unu ve yumurtayı güzelce çırptım ve yavaş yavaş su ekledim. Tuzunuda ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırdım ve kaynamaya başladıktan sonra köfteleri attım içine. Köfteler pişine kadar kaynattım ve servis yapmadan önce üzerine yağ ve pul biber kızdırdım.

Menümüzün devamında; kızartma, zeytinyağlı pırasa, fırın tavuk, pilav, nohut ve gül tatlısı vardı. Bu sene nerdeyse her iftar sofrasına kızartma yaptım :). Son bir yıldır kızartmadan uzak durmaya çalışıyordum, ramazanda acısı çıkarıp yıllık kızartma eksiğimi tamamladım :)))).


Afiyet olsun!

4 yorum:

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

Merhaba,
Yemeklerinizin hepsi harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiyle,

pelince dedi ki...

Canım bayramlaşamadık tekrar iyi bayramlar diliyorum..
Çorba tarifi süper, ellerine sağlık..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Yemeklerin hepsi şahane,sofra da öyle,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

ceren dedi ki...

nurtenciğim bu kadarını beklemiyordum siten .ok profesyonel olmuş ellerine sağlık vallahi hem ismek ingilizce hem pastacılık nasıl yetişiyorsun çok da mütevazi yazmışsın . Krokanlı ve pembe pastanı tatmak isterdim. Sevgiler. See you :)))

 
MySpace Backgrounds