5 Kasım 2008 Çarşamba

İzmir Köfte


Bloglar kapandı... Bloglar açıldı derken uzuuun bir süredir baklavalarım karşılıyordu blogumun vefalı ziyaretcilerini. Bir yandan da yaptığım tarifler birikiyordu elimde. Bu akşam işten gelince "hadi Nurten geç blogunun başına" dedim kendi kendime ve uzun süre önce yaptığım, tadı damağımızda kalan İzmir Köfteyi sizlerle paylaşmaya karar verdim :)

Aslında hepimizin kendine ait klasikleştirdiği bir köfte tarifi vardır. Hatta ölçü bile kullanmadan yaparız annelerimiz gibi :) Ben de bu tarifimi kullandım köfteler için. Bu yüzden size ölçüler olmadan sadece malzemeleri yazabileceğim.

Malzemeler;

Köftelik kıyma
Soğan
Sarımsak
Bayat ekmek içi
Yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Maydanoz

Patates, domates, salça, sıvıyağ, tuz, karabiber

Tüm köfte malzemelerimi rendelenmiş soğan, sarımsak, bayat ekmek içi ve ince ince doğranmış maydanoz ile iyice yoğurdum. Ve köfte şekillerini verdim. Diğer taraftan patatesleri soydum ve dilimledim.

İzmir köfte genelde kızartıldıktan sonra tepsiye alınıp fırınlanıyor ama ben daha hafif olması için yağlanmış tepsime önce patateslerimi, onların üzerine de köfteleri dizdim ve önceden ısıtılmış fırına verdim. Üzeri kızarınca köfteleri ters çevirdim ve tekrar fırına verdim. Köfteler ve patateslerin üzeri kızarınca salça, tuz, sıvıyağ ve sıcak suyu karıştırarak hazırladığım salçalı suyu köfte ve patateslerin üzerini çok geçmeyecek şekilde üzerine döktüm ve dilimlediğim domatesleride en üste dizdim. Tekrar fırına verdim ve pişirdim. Kızartılarak yapılan İzmir Köfteye göre çok çok daha hafif oldu.

Afiyet olsun!

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bu bu bu ne yaaa :'( tablo gibi fotoğraff:)
ellerine sağlık canım, bu kadar ara verme,özlüyorum:)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Enfes görünüyor canım enfesss

Sevgiler,
Evren

Melek* dedi ki...

ÜF NE GÜZEL YAA ELLERİNE SAĞLIK GECE GECE ACIKTIM:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Nurtenciğim harika bir tabak hazırlamışsın,hepsi nefis görünüyor.eline sağlık canım.sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Çok iştah acıcı bir tabak..Ellerine sağlık..


Sevgiler..

Nurten dedi ki...

Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler :)

 
MySpace Backgrounds