28 Ağustos 2008 Perşembe

Sinderella Pasta



Sinderella'nın kitabını okumayanınız veya çizgi filmi seyretmeyeniniz var mıdır bilmiyorum ama benim çocukluğumun büyük bir parçasını oluşturan masalların ve prenseslerin bir tanesidir kendisi. Kim bilir kaç kere okudum kitabını veya kaç kere seyrettim çizgi filmini :))))). Hatta ilkokuldayken kendimde bir prenses masalı bile yazmıştım, hala saklarım :)))) Hikayeyi yazmakla kalmamış resimleride çizip boyamıştım :)))) Üniversitedeki yazılı anlatıp dersinde yazdıklarımın dışındaki ilk ve tek yazı çalışmamdır :))))). Eeee balık burcu olunca hayal dünyası okyanuslar kadar geniş oluyor ve için tüm masallar sığıyor ;)

Bu pastayı bir kaç hafta önce doğum günü olan Elif için yaptım. Pastanın sahibi minik bir prenses olunca pastanın konusuda prenses oldu.

Tarifimize gelince;

Pandispanya tarifi olarak
Hünlerli Bayanların nişastalı kakaolu pandispanya tarifini kullandım.

Malzemeler

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurtaların aklarını cam bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırptım. Diğer bir kasede de yumurtaların sarılarını, şeker ve kaynar suyu şeker tamamen eriyene kadar çırptım. Kuru malzemeleri birlikte eledim. Yumurta aklarını, sarılarını ve elediğim malzemeleri karıştırıp az daha çırptım ve 24 cm lik kalıpta pişirdim.
Pastanın arasına kakaolu krem şanti ve muz kullandım. Üzerine ise ganaj hazırladım.

Ve son olarakta pastanın üzerini pembe (Elif'in tercihi :) ) şeker hamuruyla kaplayım prenses ve çiçeklerle süsledim :)

21 Ağustos 2008 Perşembe

Uçan Kurabiyeler


Uzun zamandır bloguma girip meyveli pastayı görmekten bıktığınızı biliyorum. Bu süreçte boş durmadım, mutfağa girdim ama eklemeye vakit ayıramadım bir türlü. Ramazanla birlikte 1 Eylül'de kurslarımız açılacak ve İSMEK'e geri döneceğim. Yaz boyunca gecici olarak eski çalıştığım şirkete yardım ediyorum ama cidden çoook yogun çalışıyoruz. Yorucu olsada evde oturmaktansa çalışmak daha iyi geldi bana. Sanırım bunda 5.5 yaşımda ilkokula başladığımdan bu yana hiç evde kalmamamın, sürekli okula veya işe gitmemin çok büyük etkisi var.

Neyse iş mevzusunu bir kenara bırakayım da size paylaşmak istediğim şeyi anlatayım. Bu kez sizinle bir tarifi değil farklı bir kurabiye yapımını paylaşmak istiyorum. Geçen cuma akşamı son dakikada dayımları çaya çağırdık. Arkadaşım Pınar da bizdeydi. Çayın yanına ne yapacağımı düşünürken "size uçan kurabiyeler yapayım mı?" dedi. Çook merak ettim uçan kurabiyeleri, hadi yapalım bakalım dedim. Kurabiye hamuru klasik nişastalı kurabiye hamuru. Biz netten bir tarif denedik ama tutmayınca eski usülde biraz şundan, biraz bundan hamuru toparladık. Çokda lezzetli oldu. Keşke eklemelri miktarlı yapsaydık, denerdik bu tarifi diyede hayıflandık kurabiyeleri yerken :))).

Hazırladığımız hamuru ikiye ayırdık ve yarısına kakao ekleyip biraz daha yoğurduk. Ve eşit parçalara ayırıp ceviz büyüklüğünde yuvarladık.












Daha sonra bir kakaolu bir sade hamuru alıp yan yana gelecek şekilde fotograflardaki gibi yuvarladık, daha doğrusu Pınar yuvarladı :))) bende denedim, ilk yaptıklarım bozuk olsada becerebildim galiba :))))



















Ortaya çıkan bu şirin kurabiyeleri 165 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdik.

Afiyet olsun!

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Meyveli Basit Pasta

Geçenlerde kuzenlerim Kevser (17) ve Ömer (7) haftasonu misafirim oldular. Her ne kadar evde çocuk olmasada ve eşim ve ben de genelde işte olsakda çocuklar bize gelmeyi, bizde kalmayı çok seviyorlar her ne hikmetse :))). Hatta şu an bile minik bir misafirim var :). Yavuz Selim (1,5) dünden bu yana misafirimiz. Gitmeye hiç niyeti var gibi de görünmüyor :))). Onun uykuda olmasınadan faydalanıp Kevser ve Ömer için yaptığım, hatta birlikte yaptığımız pastayı sizlerle paylaşmak istedim.

Adından da anlayacağınız gibi basit, 15 dk da hazırlanabilen bir pasta :)

Pandispanyayı - pandispanya demeye dilim varmıyor ama başka ne desem bilemedim :)))))- birkaç gün önce bir arkadaşımın doğumgünü için yaptığım pasta için yapmıştım ama herzamanki tarifi uygulamama rağmen çok güzel kabardığı halde sönmüştü. Bende arkadaşımın pastası için hazır pandispanya kullanmıştım ve bunu da bir şekilde değerlendiririm diye dondurucuya kaldırmıştım. O akşam çocuklarla otururken canımız tatlı birşeyler isteyince ortaya bu pasta çıkmış oldu :).

Pandispanyayı şekerli sütle ıslattım. Üzerine kremşanti sürdüm ve evdeki meyvelerlede süsledim. Veeee devamındaki bir saat içinde de tüm pastayı afiyetle yedik :).

Tam anlamıyla pasta bile değildi ama onlar için pasta yaptım diye çok mutlu olmuşlar :) Eeee benim içinden bundan güzel mükafat olamazdı herhalde :).

1 Ağustos 2008 Cuma

Rengarenk Güller...


Bir yıl boyunca yemek sınıfıyla yan yana ders işledik, işlemeye çalıştık :))). Her ne kadar öğle saati yaklaştıkca, karnımız acıktıkca, mutfaktan güzel güzel kokular geldikce İngilizce sınıfı olarak yemek sınıfını basmakla ilgili çok planlar yapsakda yıl boyunca şeytanın kulağımıza fısıldadıklarına uymadık ve vukuatsız bir şekilde yılı tamamladık. :))) Kedi gibi yemek sınıfının kapısında dolanmaları saymıyoruz :))))))))))

Daha önce size yıl sonu sergilerimizden bahsetmiştim. Bu pasta da sergi için yemek sınıfımızın hazırladığı pasta. Yan sınıfımda pasta süslenirken benim nasıl ders anlattığımı tahminedersiniz :))))))) Pastanın hazırlandıgı iki gün boyunca tüm tenefüslerimi, öğle aramı hatta dersten fırsat buldukca kalan tüm vakitlerimi bu pastanın yapımında ucundan köşesinden katkıda bulunarak geçirdim :))). Ayten hocam ve Zehra hocam'a ikide bir mutfaklarına dalmama müsade ettikleri, işlerine karışmama göz yumdukları için teşekkür ederim :)

Çok katlı ve büyük pasta kaplama konusunda epey deneyim kazandım ama yinede tek başıma altından kalkabileceğim birşey değil. Yine de şeker hamurunu kocamaaaaaan açmak konusunda hiç fena olmadığımıda keşfetmiş oldum. Azıcık kendimi şımartayım :))))))

Aslında bir pastamız daha vardı ama maalesef onun düzgün bir fotografını çekmemişim :(. O pastayıda yemek masası gibi tasarladık. Masamızıda bir güzel donattık :)

 
MySpace Backgrounds