29 Haziran 2007 Cuma

Pembe Yeşil Pasta

Dünden bu yana heyecanla bu pastamızı ve yapım aşamalarını bloguma eklemeyi bekliyordum :). Bu pastayı sevgili arkadaşım Esra ile dün yaptık. Bugün kursta yaz tatiline girdiğimiz için arkadaşlarımla ufak bir veda partisi yaptık. bunun için benden pasta istemişlerdi ve ne yapacağıma karar verememiştim. Marifetli arkadaşım Esra bana seve seve yardım edeceğini söyleyince ben de büyük bir memnuniyetle kabul ettim ve ortaya bu güzel pasta çıktı.

Bana evinin ve mutfağının kapılarını açtığın için, marifetli ellerinle pastama dokunduğun için çok teşekkür ederim Esra :). Ben pastanın yapım aşamaları ile ilgili bende olan resimleri ekliyorum. Esra'nın blogunda da farklı fotografları ve yapım aşamalarını bulabilirsiniz.

Pandispanyaları Esra'nın herzaman kullandığı tarifle yaptık. Bu pandispanya hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor. Benimde favorilerimden :))).

Kremasını ise 200 gr. krema ve 200 bitter çikolatayı birlikte eritip, dolapta soğuttuktan sonra çırparak ve hazırladığımız Dr. oetker kakaolu pasta kreması ile karıştırarak hazırladık. Hem lezzeti hem de hazırlaması çok güzeldi :)). Kat aralarına ise parça çikolatalar ve muz parçaları koyarak pastalarımızı kaplamaya hazırladık. Daha sonra bunları dolaba koyup soğumasını bekledik.







Birinci katı pembe, ikinci katı ise yeşil şeker hamuru ile kapladık.










Birinci katı pembe ve yeşil renklerden hazırladığımız şeritlerle süsledik ve kenarını minik toplarla süsledik.

Alttaki pastanın bozulmaması için pastaya kalın kürdanlar batırdık ve üzerine sert plastik bir tabaka koyduk. Ve Pastamızın ikinci katını bunun üzerine yerleştirdik.


Pastamızın üzerini ve yanlarını hazırladığımız minik güllerle süsledik. Bugünde pastamızı afiyetle yedik. Esracım rejimde olmasaydın bu pastayı seninde tatmanı çok isterdim ;)

6 yorum:

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba
Esrayı uzun süredir takip ediyorum
ve dolaşmaktan çok haz duyduğum bir sayfa
sayesinde sana da rastladım
pasta çalışmanız harika olmuş
ellerinize sağlık
sevgiler

Doruk dedi ki...

Bence nefis bir pasta olmuş, gerek renkler, gerek şekli muhteşem! Ellerinize sağlık!

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtenciğim öncelikle birbirinden güzel sözlerle beni mahcup ettiğini söylemek istiyorum. Birlikte çalışması çok zevkli çok uyumlu kafadarım bir insansın. Biz daha neler çıkarırız seninle... E artık iki katı aştığımıza göre bir gün de üç katlısını yapalım ne dersin? :))))

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Esra :)

Teşekkür ederim Burcu :) renkler Esra'nın seçimi, eee çalışma arkadaşı bu kadar zevkli olunca ortaya bu kadar güzel bir pasta çıkıyor :))

Esra'cım neden olmasın??? Kim tutar biziiiii :))))

Ayris dedi ki...

Merhaba Nurten Hanım, Sitenize Esra Hanımın sitesinde rastladım. Pastanız gerçekten çok hoş. Birlikten güç doğar diye boşa dememişler. Bu arada az önce diğer yazılarınızı ve tarşflerinizi okudum. İngilizce öğretmeni olduğunuzu öğrenmek beni mutlu etti. Blog dünyasında aynı braştan birisiyle karşılaşmak benim için çok güzel oldu. Ben de Tokat'ta Atatürk Lisesinde İngilizce öğretmenliği yapıyorum.

Nurten dedi ki...

Merhaba Ayris hanım, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :). Ne demiş atalarımız, bir elin nesi var, iki elin sesi var... O el Esra gibi becerikli birisinin eliyse sonucu tahmin etmek hiç zor olmuyor :)))

Meslektaşız demek ki :) ben işimi çok seviyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kurslarındayım :))

 
MySpace Backgrounds