9 Temmuz 2007 Pazartesi

Biber ve Kabak Dolması

Dolma yemesini çok sevmekle birlikte dolma yapmayı bir türlü beceremeyen ben sonunda dolma yapmayı başardım :)))). Nasıl oldu bilmiyorum ama süper oldu :))))

Dolmanın içini klasik hazırladım. Pirinç, kuru soğan, rendelenmiş domates, tuz, biraz şeker, dolma baharatı, karabiber, kırmızı biber ve nane. Daha sonra biberleri ve kabakları doldurup üzerini domates ile kapattım. Tencereye dizdim ve dolmaların üstünü geçmeyecek şekilde su koydum ve kısık ateşte pişirdim :))

2 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

İlahi Nurten, birbirnden güzel pastalar yap, şu Türk mutfağının kıytırık dolmasını bu zamana kadar yapama oldu mu şimdi? Öpüyorum seni canım, tatil dönüşü görüşmek üzere...

Nurten dedi ki...

Sorma Esra dolmaya takılmış durumdaydım :))) İnşallah bundan sonra yaptığım dolmalar da olur :)))

 
MySpace Backgrounds