13 Aralık 2007 Perşembe

Diş Pastası ve Diş Bulguru

Yavuz Selim ailemizin en küçük ve en çok sevilen üyesi :) Hayatımıza eltimin hamilelik haberini aldığımız an girdi ve hala da hayatımızın en özel ve en güzel parçası :)) Minik varlığını ilk öğrendimiz andan bu yana "ilk" leri bizim için mutluluk ve heyecan verici oldu. Anneciği akşam arayıp Yavuz'un uzun süredir merakla beklediğimiz dişlerini gördüğünü söyleyince amcası ile ne kadar sevindik anlatamam :)))). Yavuz'dan önce böyle minik gelişmelerin beni bu kadar mutlu edeceğini söyleseler inanamazdım herhalde :)) ama iki minik diş için ne kadar sevindik, eşimle incilerimizden ne kadar bahsettik anlatamam :))). Tam bir hafta gündemimiz oldular. Ve sonunda Yavuz'umuza diş bulguru yaptık. Elbette pastası bendendi ;)

Minik adamımız hayatın hep güzelliklerle dolsun, yüzündeki gülücükler hiç eksik olmasın... Amcan ve ben seni çooook seviyoruz....

Eveeet pastamıza gelince; konuya uygun bir pasta olsun istedim ve Yavuz'un her zaman gülen yüzünü ve minik dişlerini pastaya aktarayım dedim :)

Pandispanya;
5 yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp iyice beyazlaşana kadar önce tek başına sonrada şeker ekleyip mikserle yüksek hızda karıştırdım. Daha sonra yumurta sarılarını ekledim ve karıştırdım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yumurtaya ekledim ve tahta spatula ile yumurtaların sönmemesine dikkat ederek karıştırdım. 170 derecede ısıtılmış fırında 24 cm lik kalıpta pişirdim. Bu kadar kabaracağını tahmin etmemiştim ama pandispanyam oldukca güzel kabardı.

Pandispanyayı bir akşam önceden yapmıştım. Ertesi gün 100 gr çiğ krema, 100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritip biraz koyulaşması için dolaba kaldırdım. Bu arada hazır çikolatalı pasta kremamı hazırladım. Çikolatalı kremayı dolaptan çıkartıp mikserle yüksek hızda çırparak ganajımı hazırladım ve pasta kreması ile karıştırdım.

Pandispanyayı üçe ayırdım. Aralarına muz ve parça çikolatalar koyarak pastamı hazırladım.

Şeker hamurumu renklendirerek pastamı kapladım ve üzerine gülen bir bebek suratı ve iki incimizi yaptım :))) Ve hemen pastamı kutusuna yerleştirip sahibine götürmek için yola çıktım ;).


Misafirleri için eltimde çok güzel şeyler hazırlamıştı. Dişi çıkan Yavuz'du, bol bol yemek yiyen bizler olduk :))))))

2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Canım benim demek sizin oralar da var diş buğdayı(gerçi sen bulgun demişsin ama biz buğdaydan yaparız:)

Yavuz Selim e Rabbim hayırlı uzun ömür nasip etsin inş.

Ellerine sağlık,hayırlı hafta sonları

Nurten dedi ki...

Canım bizim yaptığımızda buğdaydan ama bizim oralarda direkt bugdaydan olmaz, bugdayın bulgur yapılmadan önce kazanlarda kaynatılma işlemi var ve buna "bulgur kaynatma" derler. Kullandığımız bugday bu işlemden geçmiş bıgday. Sanırım diş bulguru ismi burdan geliyor ;)

Ayrıca güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :))

 
MySpace Backgrounds