26 Eylül 2007 Çarşamba

Severim... Severim...

Canım arkadaşım Esra'cım sobelemiş beni :) Konu da çok sevimli; birkaç madde ile sevdiklerim. Şöyle bir düşündüm de sevdiklerimi, o kadar çok ki hangilerini yazsam bilemiyorum. En iyisi en yakınımdan başlayım :)))

1- En yakınımdaki, en yakınım... canım eşim, bir ömür birlikte olmak, birlikte yaşlanmak istediğim... Bazen bir bakışı, bir tebessümü kalbimi mutlulukla dolduruyor... Onu seviyorum :)))).

2- Ailemle birlikte vakit geçirmeyi, birşeyler yapmayı seviyorum

3- Minik yeğenimiz Yavuz Selim'i, onu öpüp koklamayı, bana bakışlarını, gülüşünü seviyorum

4- Arkadaşlarımla başka hiç birşey düşünmeden bir gün geçirmeyi, çenelerimiz ağrıya kadar muhabbet edip gülmeyi seviyorum

5- Minik bir çocuğu mutlu etmeyi, yüzünü gülücüklerle doldurmayı seviyorum

6- Mutfağa girip sevdiklerim için yemek yapmayı seviyorum

7- Yürümeyi, ayaklarımın altı acıyana kadar yürümeyi seviyorum

8- Çiçekleri seviyorum

9- Bu biraz nostaljik ama çocukluğumda dışarda lapa lapa kar yağarken gürül gürül yanan sobanın üstünde abimle kestane pişirmeyi çok ama çok severdim

*******************

Veeee ben de sevgili arkadaşlarım Ebru'yu , Birgül'ü ve Papatya Prenses'i sobeliyorum :)))

23 Eylül 2007 Pazar

İftar Bereketi Etkinliği - Et Haşlama


İftar Bereketi Etkinliğinin en sahibesi Birgül "etkinliğe katılmak istermisin?" diye sorunca ben de seve seve kabul ettim :). Blogumun güncellenmemesinden de anlamışsınızdır son günlerde oldukca yogunum. İş, Ramazan, iftar, oruç derken bloguma pek vakit ayıramadım. Elimde tariflerde birikti :) İnşallah en kısa zaman da tek tek hepsini sizinle paylaşırım.

Etkinliğe gelince; böyle bereketli bir ayda çok güzel bir etkinlik olmuş. Emeği geçen herkeze teşekkürler :) Ramazan başladığından bu yana eski iftarları, eski iftar sofralarını düşünüyordum. Çalışınca eskisi kadar iftar davetleri olmuyor :( Genellikle eşimle birlikte iki kişilik oluyor iftarlarımız :(


Dün akşam iftara eltimleri ve abimi davet ettim. Hazırlanmak zor da olsa tadı herşeye değiyor :))). Hele misafirlerimin arasında ailemizin neşesi Yavuz Selim de olunca değmeyin keyfime :))))


İftar soframızdaki yemeklerimizden bir tanesi et haşlamaydı. Pek etobur değilimdir. Ama et yemekleri arasında da en çok sevdiğim haşlamalardır :)). Etin yanına ne yakışır? derseniz de tereddütsüz patates derim :) Böyle olunca yemeğimiz patates püreli et haşlama oldu :)

Malzemelerin miktarlarını çok yaptığım için yazamayacağım :( siz kişi sayınıza göre istediğiniz miktarları ayarlayabilirsiniz.

Yapımı çok çok basit; önce etleri (ben kemikli et kullandım, piştikten sonra kemiklerinden ayırdım) düdüklü tencerede güzelce haşlayalım. Et halşanırken patateslerimizde haşlayalım. Haşlanan patatesleri ezerek püre haline getirelim. İçine süt, karabiber ve tuz koyalım.

Haşlanan etin üzerine salça, karabiber, kırmızı biber ve tuzla sos hazırlayalım. Salçayı yağda biraz kavurduktan sonra baharatlarını ve tuzu ekleyelim. Daha sonra etin suyundan biraz sosa koyup çok az kaynatalım ve bunu etin üzerine döküp birazda birlikte kaynatalım.

Eveeeet yemeğimiz hazır :)) Önce patates püresini üzerinede etimizi koyarak servis yapalım :)) Afiyet bal şeker olsun!!!!

7 Eylül 2007 Cuma

Bir sofra, arkadaşlarım ve güzel bir gün :)))


Daha önce de yazmıştım geçen cumartesi çok yakın arkadaşlarımla günümüz vardı bende. Size o güne ait sadece pastayı ekleyebilmiştim. Malum bu hafta yaz tatilim bitti ve işe geri döndüm, oldukça hızlı ve yoğun bir başlangıç oldu. Bu yüzden soframızı ve diğer tariflerimi eklemek için bu akşam fırsat bulabildim :)

Hazırladıklarıma gelince.... Ne zamandır bir bahane olsada yapsam dediklerimi yaptım :))). Acemişef Esra'nın eklerini ve börek poğaçasını yapmayı dört gözle bekliyordum. Bunların dışında menümüzde benim klasiklerimden hazır yufka böreği, kabak salatası ve tarifi yine bir arkadaşıma ait barbunya salatası vardı.

Tarfilere gelince....


Ekler;


Ekler yapmanın bu kadar kolay olduğunu ve evde yapılan eklerin bu kadar lezzetli olacağını hiç tahmin etmezdim. Esracım sağolsun bu tarifi bizimle paylaştı ve ben de deneme fırsatı buldum. Tembellik yapıyorum ve tarifini buraya uzun uzun yazmıyorum, sizlere Esra'nın o güzel blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum :)




Bu da denemenizi özellikle tavsiye ettiklerimden. Süper bir tarif :) Yumuşacık ve çok lezzetli oldu. Börek poğaça nın tarifine de Esra'nın blogundan ulaşabilirsiniz :) En ince detaylarına kadar anlatmış nasıl yapılacağını ;)




Hazır Yufka Böreği;

Eminim herkesin kendine göre hazır yufkadan yaptığı börek tarifi vardır. Canım börek istediğinde, aniden misafirim geldiğinde, yemek yapmakla uğraşacak vaktim olmadığında ve ya yemek yapmaya dermanım olmadığımda kurtarıcımdır hazır yufka böreği :))

Malzemeler;

5 adet yufka
Çökelek veya peynir
1/5 demet maydanoz
1 litre süt
3 yumurta (iki tanesinin sarısını böreğin üzeri için ayırıyorum)
1/5 su bardağı sıvı yağ

Çökelek ve maydanozdan iç harcını hazırlıyorum. Süt, yumurta ve yağı birlikte çırparak sütlü karışımıda hazırlıyorum. Yufkaları aralarına sütlü karışımdan ve çökelekten koyarak tepsiye diziyorum. En üst için kalan sütlü karışımı ve yumurta sarılarını karıştırıp böreğin üzerine sürüyorum. İsterseniz çörekotu ve susam serpebilirsiniz. Üzeri kızarana kadar da pişiriyorum :).

Kabak Salatası;

Kabak salatası hem çok hafif hem de çok kolay bir salata. Ben çok seviyorum :)

Malzemeler;

5 adet orta boy kabak
Dövülmüş ceviz
Yoğurt
Sarımsak
Dereotu
Sıvıyağ

Kabakları rendeliyorum, sıvı yağda suyunu çekene kadar kavuruyorum. Daha sonra içine cevizi koyup karıştırıyorum. Üzerine sarımsaklı yogurdu koyuyorum ve en üste ince ince doğradığım dereotunu serpiştiriyorum :)

Barbunya Salatası;

Aslında bu salatanın orjinali meksika fasulyesi ile yapılıyor ama ben de meksika fasulyesi olmadığı için ben barbunya kullandım :)).

Malzemeler ( miktar yazmıyorum, yapmak istediğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz)

Konserve meksika fasulyesi
Havuç
Yeşil ve kırmızı biber
Mısır
Taze soğan
Dereotu
Taze nane
İsteğe göre maydonoz

Barbunyayı haşladım ve tüm malzemeleri doğrayıp barbunyaya ekledim. Bu kadar :)))).

3 Eylül 2007 Pazartesi

Bebek Arabası Pasta :)


Çok yakın arkdaş grubumla ayda bir yaptığımız günümüz var. Aslında gün bahane, maksat periodik olarak görüşelim, iş - ev stresinden uzakta güzel bir gün geçirelim, çenelerimiz ağrıyana kadar muhabbet edelim ;) Bir yerlerden insanın sevdikleriyle geçirdiği zamanın psikolojik terapi gibi faydalı olduğunu duymuştum, gerçekten de öyle :)).


Bu ay yaz tatilim bitmeden ben de toplandık. Çok güzel bir gün geçirdik, bol bol sohbet ettik. Sizde de öyle mi bilmem ama biz en çok sofra başında yaptığımız sohbetlere doyamıyoruz :).


Arkadaşlarım için hazırladığım sadece pastayı sizinle paylaşabileceğim. Sofra ve diğer hazırladıklarımı İnşallah en kısa zamanda ekleyeceğim bloguma ;)


İsminden ve şeklinde anlayacağınız üzere bebek için özel yaptım bu pastayı. Arkadaşlarımdan birisi hamiş ve İnşallah birkaç ay sonra oğlu olacak :) Seni heyecanla bekliyoruz minik bebek :)))).


Pandispanyamı her zaman ki gibi Esra'nın tarifiyle yaptım.


Malzemeler;

5 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış)
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpalım. İçine şekeri ve vanilini karıştırıp şeker eriyene kadar çırpalım. İçine yumurta sarılarını ekleyelim ve karışana kadar çırpalım. Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ya da mikserin en düşük ayarıyla un hemen karışacak kadar çırpalım. Kabarmış yumurtaların sönmemesine gayret edelim. Kalıbımızı alüminyum folyo ile kaplayalım ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.


Diğer hazırlıklarımla da çok meşgul olduğum için maalesef bu defa pastanın süsleme aşamalarını fotoğraflandırma fırsatım olmadı ama elimden geldiğimce nasıl yaptığımı anlatayım;


Önce pandispanyanı üst köşesinde 1/4 nü kenarda bebek arabasının sapı kalacak şekilde kestim. Kestiğim parçadan tekerlekleri kestim. Daha sonra pandispanyamı ortadan ikiye ayırdım ve arasını kremlkanti ve muzla doldurdum. Pastayı o kadar hızlı hazırladım ki krema yapmaya bile fırsatım olmadı :(. Aynı şekilde tekerlekleride hazırladım ve arabanın alt tarafına yerleştirdim. Pandipanyamın üzerini tamamen kremşantiyle kapladım.


Krem şantimden bir bölümünü bebeğimiz erkek beklendiği için mavi gıda boyası ile renklendirdim. Pastanın üzerini süsleyeceğim krem şantilerin içine biraz margarin koydum ve mikserler çırptım (daha kıvamlı olması için) Ve son olarak pastamı krema sıkma uçlarıyla süsledim, daha doğrusu süslemeye çalıştım :). Kremayla pasta süslemeyi beceren ustalarımın önünde saygıyla eğiliyorum :) Bu kadar zor olduğunu tahmin bile etmemiştim :)))). Aslında buttercream le süslemeyi düşündüm ama tadı ağır olduğu için krem şantiyi tercih ettim :)

 
MySpace Backgrounds