9 Mayıs 2008 Cuma

Marsu Pilami - Uzun Kuyruk


Veee bu da ikinci Sena Nur için yaptığım pasta :)))). Bu Senoş kuzenimin kızı, o her ne kadar bana yenge demeyi tercih etsede teyzesi sayılırım :))). Sanırım bunda eşimi kendisine daha yakın hissetmesininde etkisi var :), birbirlerinin "kanka" sı oluyorlarmış da :)))))))).
Kara kızımız artık 3 yaşında oldu ve pastası bendendi. Doğum gününden önceki hafta yapacağım pasta için fikir olsun diye Senoş'la biraz sohbet edeyim dedim ama sanırım sohbet etmek için yanlış bir zaman seçmişim :))) Elindeki minik yazı tahtasında derslerini yapıyormuş, benim ki de akıl işte çocuğun dersi bölmüşüm :). Sevdiği çizgi film kahramanını öğrenmeye çalışırken aramızda geçen diyalogu aynen aktarıyorum :)))
Ben: Senoş sen çizgi film seviyor musun?
Senoş: (kafasını kaldırmıyor ve yazısına devam ediyor) hı hı.
Ben: En çok hangisini seviyorsun?
Senoş: Hani varya ötekisi onu seviyorum.
Ben: Teyzecim ötekisi hangi çizgi film?
Senoş: (bu arada hala yazmaya devam ediyor :))). Ötekisi işte, uzun kulakları olan.
Ben: ???? adı ne canım?
Senoş: Ötekisi ötekisi, kulakları olan...

Benim durumumu tahmin edebiliyorsunuzdur :)) diğerini bilsem ötekinide bilicem ama yok anlamadım. Neyse imdadımıza ablası yetişti, Minanur'a sordum Senoş hangi çizgi filmi sever diye o da "Marsu Pilami" dedi. Haydaaaaa bu da ne şimdi??????? Artık iş başa düştü, geçersin bilgisayarın başına başlarsın Marsu Pilami aramaya. Sonunda bir çok resim buldum, netten bir bölümde çizgi filmi seyrettim. Böylece pastanın karar macerasını tamamlamış oldum çok şükür :).
Pandispanya;
Malzemeler;
5 yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp, beyazlarını köpük köpük olana kadar çırptım. Daha sonra şekeri ekledim ve krema kıvamına gelen kadar çırptım. Daha sonra teker teker sarıları ekleyip tamamen karışana kadar çırpmaya devam ettim. Unu, kabartma tozunu, kakoyu ve vanilyayı eleyerek yumurtalara ekledim ve tahta spatul ile yavaşca karıştırarak pandispanya karışımını hazırladım. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
Krema;
500 gr. süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya

Tüm malzemeleri pütürsüz olana kadar güzelce karıştırdım. Daha sonra puding kıvamına gelene kadar pişirdim. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğuttum. Kullanmadan öncede güzelce çırptım.

En üst için;

Ganaj;
100 gr çiğ krema
100 gr beyaz çikolata

Kremayı ve çikolatayı benmari usulü erittim. Buzdolabında soğuttuktan sonra mikserle çırptım ve krema kıvamına getirdim.
Pasta bir macera da doğum gününde yaşadı :)))). Pastayı tamamlar tamamlamaz götürdük minik sahibine. 1.5 yaşındaki yeğenimde ordaydı. Pastayı görünce çok mutlu oldular. Uzun kuyrukmuş bizim Marsu Pilaninin diğer adı. Meğer o gün Senoş bana uzun kuyruk demeye çalışıyormuş. Çocuklar pastaya gerekenden fazla ilgi göstermeye başlayınca başına bir iş gelmeden salonda masanın üstüne kaldıralım dedik kesileceği saate kadar. Çocuklarıda zorlada olsa salondan çıkardık. Aradan çok geçmedi, biz sohbete dalmışız ki birden salondan "ne yaptınız siz?" sesleri gelmeye başladı!!!! Bizim iki ufaklık dalgınlığımızda faydalanıp pastanın yanına oturmuşlar ve fare gibi kenarlarını ve üzerindeki çiçekleri kemirmişler. Güler misin, ağlar mısın derler ya aynen öyle :)))))))

Tüm yaramazlıklarına rağme iyi ki doğdun Kara kız Senoş :))))))

8 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir pasta olmuş,eminim çok lezzetlidir.Çocuklar insanı şaşırtacak bir şeyler buluyorlar her zaman:))



Yeni yaşı güzellikler getirsin minik kızımıza....



sevgler....

pelince dedi ki...

Sena Nur'un yeni kutlu olsun.Nice mutlu senelere...
Pasta çok güzel olmuş,karakter tıpa tıp aynı,emeğine sağlık..
Pastanın yanındaki fıstıklarada bayıldım:))
Öpüyorum..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bende sevdim ötekisini:))))

ellerine sağlık canım...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba
Sana ve tüm sevdiklerine harika bir hafta diliyorum.
Sevgiler…

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Bengisu

*********

Teşekkür ederiz Pelin, hem kendim için hemde Senoş için öpüyorum seni :)

********

Lulum teşekkürler :)

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Hülya :)

Adsız dedi ki...

nurten benim dogum gunum 29temmuz'du.. daha evvel sölemiş miydim ? :Pp

fatosun mutfagından... dedi ki...

ben bu marsupilamilere bayılıyorum...yumurcakta izliyorum::):)pasta da çok şirin..ellerinize sağlık sevgiler

 
MySpace Backgrounds