24 Eylül 2008 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf


Geçte olsa iftar tariflerimi paylaşmaya devam ediyorum ama tarifime geçmeden önce blogumdan ayrı kaldığım zamanlarada nelerle meşgul olduğumdan bahsetmek istiyorum biraz ;).

Geçen hafta sonu seminerlerimiz vardı. Yogun ama bir o kadar da verimli geçti hafta sonum. Mesleğimle ilgili gerçekten faydalı bilgiler edindim. Vee bende örnek bir ders anlattım seminerde :))). Görev bana verildiğinde hangi konuyu anlatacağımın düşüncesi sardı beni. Karşımdaki 100 ün üzerindeki İngilizce hocasına başlangıç seviyesindeki bir dersi anlatmak beni çok endişelendirdi. Ama hazırlıkların sonunda ortaya oldukca eğlenceli bir ders çıktı :))). Ben çok eğlendim ve ders sonundaki tepkilerden arkadaşlarında çok eğlendikleri belliydi :))).

Bu eğlenceli olayın üzerine süper bir tatlı gider :). Bu tarifi Portakal Ağacından aldım. Hem misafirlerimden hem de benden tam not aldı. Daha önce yemiştim muhallebili kadayftan ama yapmayı hiç denememiştim. Aslında uygulaması kolay bir tarif. Ben genelde şerbetli tatlıları tuturamamaktan çok endişelerim ama bu tarifi aynen uygularsanız sonuç çok güzel oluyor.

Malzemeler:

Yarım kg kadayıf
125g tereyağı+125g margarin ( ben 250 gr teremyağ kullandım)


1 lt süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

İlk önce teremyağı erittim ve ılımasını bekledim. Bu arada sütü, pirinç ununu ve şekeri iyice karıştırarak pişirdim. Muhallebiyi ara ara karıştırarak soğuturken, bir yandan da ılımış yağ ile kadayıfı tel tel ayırarak karıştırdım. Yağladığım tepsiye kadayıfın yarısını yaydım ve elimle sıkıştırdım. Sonra araya muhallebiyi döktüm ve kalan kadayıfıda muhallebinin üzerine yaydım ve sıkıştırdım. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdim.

Bir yandan da şerbet için su ve şekeri kaynattım. Daha sonra bir kaç damla limonu ekleyim birkaç dakika daha kaynattım ve ılımaya bıraktım.

Kadayıfı fırından çıkarınca sıcakken ılık şerbeti ekledim ve şerbeti güzelce çekmesi için üzerini kapattım. Soğuduğunda servise hazırdı :)

Afiyet olsun!

7 yorum:

Melek* dedi ki...

yazın kermeste yemiştim ilk oktay usta yaparken görmüştüm enfesdi tadıda ellerine sağlık
sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben de senin gibi yiyip de yapmayanlardanım,bakalım ne zaman nasip olacak:)
Ellerine sağlık canım..

Not. hangi ismek de görevlisin??

İlker Ergin dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Başlığı görmeseydim künefe sanacaktım ellerine sağlık canım harika görünüyor.

Sevgiler,
Evren

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili Nurten kandilin mübarek duaların kabul olsun canım.

Kadayıf harika olmuş,enfes görünüyor,ellerine sağlık, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Eşimin en sevdiği tatlıdır kadayıf her şeklini sever :) nefis görünüyor ellerine sağlık şimdiden iyi bayramlar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili hocam,
Bayramınızı kutlar, ailenizle birlikte, sağlık ve huzur içerisinde geçirebileceğiniz nice bayramlar dilerim.

 
MySpace Backgrounds