29 Kasım 2008 Cumartesi

Ye#39 Çocuk Yemekleri - Renkli Kurabiyeler ve Çikolatalı Muffinler

Kaç aydır etkinlik logolarını bloguma ekliyordum ama zaman sıkıntısından bir türlü katılamıyordum etkinliklere :(. Bu ay ki etkinliğin logosunu eklediğimde de acaba yine mi katılamıycam demiştim ama sağolsun ekinliğin evsahibesi benimse canııım arkadaşım, ahretliğim Kübra ile yaptığımız renkli kurabiyelerle ve birkaç hafta önce yaptığım ve çok beğenilen muffinlerimle etkinliğe katılmayı başardım :))))


Anne olmadığım için anneler kadar çocukları için faydalı ve özel tarifleri bilemiyorum elbette. Ama çevremde çok çocuk olduğu için, sık sık misafirim oldukları ve ya sık sık biz onları ziyaret ettiğimiz için onların hoşuna giden şeyler yapmayı çok seviyorum. Onlar için hazır birşeyler almaktansa kendim yapmayı tercih ediyorum. Eminim çocuklarınız bunları beğenecektir. Hatta kurabiye boyama işini çocuklarınızla yaparsanız emin olun çooook zevk alacakladır, deneyimlerim sonucu bu ;)

Muffinlerimi bir hafta sonu davetimi kırmayıp taa Sakarya'dan, İzmit'ten gelen kahvaltıya gelen arkadaşlarım için yapmıştım. Tarifi ve soframı ayrı yayınlayacaktım ama bu etkinliğin konsunu öğrenince muffinleri bu etkinlik için saklamaya karar verdim :). Muffinlerin tarifini Sofra Dergisinden aldım. Burayada ekleyeceğim ama dergim şu an elimde olmadığı için ekleyemiyorum. En kısa zamanda yayınlayacağım ;)

Kurabiyelerin hikayesine gelince geçenlerde etkinliğin evsahibesi Kübra'cım ve oğluşu Aliş haftasonu misafirim oldular. Eşlerimizde yoktu, gece bende kaldılar. Harika bir haftasonuydu. Sevgili eşlerimizin kulağına gitmesin (!) ama arada onlarsız bir haftasonu geçirmek hiç fena olmadı :)))). Akşam kuruyemişlerimiz eşliğinde film izledik, sabahta kahvaltıdan sonra bu sevimli kurabiyeleri yaptık :) Kurabiyelerin tarifi daha önce yaptığım glazürlü (Royal Icingli) kurabiyelerle aynı.

Etkinliğe verdiğin emeğin için teşekkürler Kübra :)

Afiyet olsun!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

yaw pasta süper duruyordu şimdi de kurabiyeler..
gozum kaldı ne diyeyim elllerine saglık.. yiyenlerede afiyet olsun...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık canım.kurabiyeler de muffinler de nefis görünüyorlar.

iyi bayramlar diliyorum.sevgilerimle...

 
MySpace Backgrounds