16 Mart 2009 Pazartesi

Renkli Kek

Son günlerde kilolarımla başım dertte. Aslında çok kilo fazlam olmamasına rağmen sağlık sıkıntılarından dolayı kilolarımla başım hep dertte ama son zamanlarda bu sıkıntım oldukca gündemde :(. Önümde beni bekleyen ve çok kilo almama sebep olacak bir tedavi süreci var. Ne kadar az kilo ile başlarsam hem tedavinin olumlu sonuçlanması açısından, hemde tedavi sonunda sahip olacağım kilomun daha az olması açısından bu günlerde zayıflama sürecinde olmam epey önemli. Bu konuya nereden geldik derseniz... Ne zaman kilo vermem gerekse aklım sürekli mutfakta ve tatlılarda kalıyor :)))). Normal zamanlarda aklıma gelmeyen tarifler bile böyle dönemlerde aklımdan çıkmaz oluyor :)). Bu sadece bende mi böyledir yoksa benim gibi olanlar varmıdır bilemiyorum.

İşte böyle bir dönemde mutfağa girmemeye çalışırken denedim bu renkli keki :). Aslında tarif benim sürekli kullandığım klasik kek tarifim. Daha önce nette gördüğüm renkli keki kendi tarifimle uyguladım. Sonuç çok güzeldi ;). Bir akşamda yok ettik keki ailecek :))))).

Genelde mümkün olduğunca pastalar dışında gıda boyasından uzak duruyorum. Çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama arada bir böyle istisna yapmakta sağlımıza çok zarar vermez diye düşündüm :).

Keki görüntüsünde aslında nette gördüğüm fotograf daha farklıydı. Benim kekimin dışı pişince kahverengi oldu ama gördüğüm kekte dışıda aynen içi gibiydi. Bilemiyorum, belkide pişirme tekniğiyle alakalı bir durumdur. Neyse çok uzattım, tarife geçeyim :)

Malzemeler; (tepsim normal kalıbımdan biraz daha büyüktü, bu yüzden ölçüleri çok tuttum)

5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Farklı renklerde gıda boyası

Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpttım. Daha sonra sıvıyağı ve sütü ekleyip biraz daha karıştırdım. Son olarakta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekledim ve tahta spatula ile karıştırdım.

Daha sonra kullanacağım renk sayısına göre kek hamurumu ayırdım ve kürdanın ucu ile gıda boyalarını ekleyerek farklı renklerde hamur elde ettim. Yağlanmış tepsiye renkleri birbirlerine çok karışmayacak şekilde döktüm. Genelde bir merkez nokta seçtim ve farklı renkteki hamurları aynı noktadan sabit olarak döktüm tepsiye. Son olarakta keki 150 derecede pişirdim. Kekin en kötü tarafı çok bulaşık çıkması oldu :) her renk için bir kap kirlendi :)))

Afiyet olsun!

13 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtenciğim kekin ne kadar da güzel görünüyor canım, keşke dediğin gibi piştikten sonra da o ilk resimdeki gibi görünseydi ama böyle de süprizli gibi olmuş. Diğer arkadaşlara da söyleyeyim buradan, Nurten hiç de kilolu değildir!!! Ama tedavin için vermen gerekiyorsa akşam yemeklerini kesersin, gün içinde de yemene devam edersin olur biter. Azıcık mutluluktan mahrum mu kalalım yani?

pelince dedi ki...

Nurtencim bu süreç benim tahmin ettiğim sürecin başlangıcıysa eğer,hayırlısı olsun inşallah..Kalbinden geçenler gerçek olur umarım...Dualarım seninle...

Kek ise harika olmuş,renkli renkli süper bir şey,bu kadar gıda boyasından bişeycik olmaz..Şeker hamurundan iyidir bence:)

Ellerine sağlık....

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ne kdar değişik bir tarif olmuş. Çocuklar bayılır. Yeni keşfettim bloğunuzu. Takipçinizim. Sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bayıldım kekine canım.hayat dolu, tam da bahara göre olmuş:-)ellerine sağlık.sevgilerimle...

Nurten dedi ki...

Esra'cığım kilo yorumlarını iltifat olarak alıyorum :) İnşallah hayırlısıyla olumlu sonuçlar alırız, yemediğim yemekler aklıma bile gelmez o zaman :)

Keki acaba tepsinin üzerini kapatıpmı pişirseydim diye düşündüm. Nasıl sonuç alırdım bilmiyorum ama denemek lazım :) Beğenmene sevindim :)

-----

Pelin'ciğim evet tahmin ettiğin şey :) çoook dua istiyorum... Sanırım bu ay sonu veya önümüzdeki ayın başında tam olarak başlayacağız.

Kek yorumuna ayrıca teşekkürler canım :)

-------

Teşekkürler İnci :) her zaman beklerim bloguma :) Bende sizin blogunuzu ziyaret ettim, ne sevimli şeyler onlar :)

-------

Neslihan'cığım teşekkür ederim :) bu aralar keyifli olmaya çalışıyorum, sanırım kek ruh halimi yansıttı :)))

canan dedi ki...

çoook eskilerden bir arkadaşımın bir günlüğü vardı, o gün nasıl hissediyorsa ona göre bir renkle yazardı defterine..renk renk kalemleri vardı,kendiside cıvıl cıvıldı.sanırım bu keke tüm duygularını tüm renklerle katmışsın canım arkadaşım ellerine sağlık çok öpüyorum..

Nurten dedi ki...

Canaaaaann yoksa sen misin :) veya o renkli günlük yazan arkadaşın benmiydim :))) Canım beniiim bende seni çok öpüyorum :)

canan dedi ki...

evvvet canım arkadaşım herşey gönlünce olsun:))

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüşsün ..

Ebru

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nurtenciğim ellerine sağlık kekin nefis olmuş. Kilo vermeye gelince hiç de sorun değil istersen ve veren gerekiyorsa mutlaka verirsin canım.

Sevgiler,
Evren

ebruakin dedi ki...

Selamlar Nurten Hanım,
Siz bu kadar marifetliyken kilo vermeniz zor görünüyor. :)
Tepsideki görüntü ebru deseni gibi olmuş.
Ellerinize sağlık.
İyi geceler...

Nurten dedi ki...

Ebru teşekkürler :)

-----

Evrenciğim inşallah :) teşekkürler..

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Ebru hanım :)

 
MySpace Backgrounds