Ye#25 Kahvaltı - Yumurtalı Fasulye Kavurması
Bu ay etkinliğin konusunun kahvaltılıklar olduğunu öğrenince çooook sevindim. Kahvaltı sofralarım için bu etkinlikten çok faydalanacağımdan eminim :). Tam benlik olmuş bu ayki konumuz :))). Aslında tariflerimizi ayın 20 sinde yayınlayacaktık ama ben önümüzdeki bir hafta boyunca bloguma giremeyeceğim için affınıza sığınarak bugünden yayınlamak istedim tarifimi.
Yeşil fasulyeyi iki şekilde kurutuyoruz. Birincisi klasik yemeklik haliyle, ikincisi de kavurması için ortadan ikiye keserek. Eğer fasulye kurunuz yoksa aynı tarifi yaze fasulyeylede yapabilirsiniz.
Malzemeler;
1 kase (orta boy) yeşil fasulye kurusu
1 büyük soğan
Salça
Tercihinize göre sıvıyağ, margarin veya tereyağı
3 Yumurta
Tuz
Söz konusu kahvaltı olunca geçen hafta eltimin yaptığı haşhaşlı çöreğide eklemeden geçemeyeceğim. Maalesef yapım aşamasında olmadığım için sadece son halini fotoğraflandırabildim ama birara kendim yapıp yapım aşamalarınıda eklerim ;) Elticiğim ellerine sağlık, süper olmuştu....
8 yorum:
Biz bayiliriz boyle kavurmalara cay yaninda, gunun hangi ogunu olursa olsun:) ellerine saglik
Nurten bunu kayınvalidemin elinden yemiştim bir sefer, muhteşem bir tadı vardır. Hatırlattığın çok iyi oldu canım, ellerine sağlık..
fasulye kavurmasını turşu olarak duymuştum ama bunu ilk kez görüyorum,slmlar.
sabah öğle akşam hiç fark etmez her öğünde büyük bir keyifle yiyebilirim
ellerinize sağlık
elinize sağlık.eskişehirdede çok kurutulur fasulye ve çok lezzetli olur.iyki hatırlattınız.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Bir haftadır şehir dışındaydım, çok özlemişim blogumu ve sizleri :)))
Esra'cım kayınvalidenlerle bizim mutfak kültürümüz birbirne çok yakın sanki. Ortak yemeklerimiz çok :))
Ne farklı bir tarif.Ellerinize,paylaşan yüreğinize sağlık;)
Aramıza hoşgeldiniz...
Teşekkür ederim Hülya :)
Yorum Gönder