14 Ağustos 2007 Salı

Ye#25 Kahvaltı - Yumurtalı Fasulye Kavurması

KAHVALTI YE

Bu ay etkinliğin konusunun kahvaltılıklar olduğunu öğrenince çooook sevindim. Kahvaltı sofralarım için bu etkinlikten çok faydalanacağımdan eminim :). Tam benlik olmuş bu ayki konumuz :))). Aslında tariflerimizi ayın 20 sinde yayınlayacaktık ama ben önümüzdeki bir hafta boyunca bloguma giremeyeceğim için affınıza sığınarak bugünden yayınlamak istedim tarifimi.

Yumurtalı Fasulye Kavurması taze fasulyeylede yapılıyor ama ben fasulye kurusuyla yapılmış olanı sizinle paylaşmak istedim. Her ne kadar sebze kuruları kışın yemek için hazırlansa da ben kuruları çok seviyorum ve her mevsim zevkle pişiriyorum ve yiyorum.

Yeşil fasulyeyi iki şekilde kurutuyoruz. Birincisi klasik yemeklik haliyle, ikincisi de kavurması için ortadan ikiye keserek. Eğer fasulye kurunuz yoksa aynı tarifi yaze fasulyeylede yapabilirsiniz.


Malzemeler;
1 kase (orta boy) yeşil fasulye kurusu
1 büyük soğan
Salça
Tercihinize göre sıvıyağ, margarin veya tereyağı
3 Yumurta
Tuz

İlk önce fasulyeleri haşlıyoruz. Daha sonra soğanı güzelce kavuruyoruz, salçayı ve tuzu ekliyoruz ve sonrada fasulyeyi ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine yumurtaları kırıyoruz. Veee son olarakta servis yapıp afiyetle yiyoruz :).


Söz konusu kahvaltı olunca geçen hafta eltimin yaptığı haşhaşlı çöreğide eklemeden geçemeyeceğim. Maalesef yapım aşamasında olmadığım için sadece son halini fotoğraflandırabildim ama birara kendim yapıp yapım aşamalarınıda eklerim ;) Elticiğim ellerine sağlık, süper olmuştu....

8 yorum:

LaMa dedi ki...

Biz bayiliriz boyle kavurmalara cay yaninda, gunun hangi ogunu olursa olsun:) ellerine saglik

Acemi Şef dedi ki...

Nurten bunu kayınvalidemin elinden yemiştim bir sefer, muhteşem bir tadı vardır. Hatırlattığın çok iyi oldu canım, ellerine sağlık..

diyalogyemekleri dedi ki...

fasulye kavurmasını turşu olarak duymuştum ama bunu ilk kez görüyorum,slmlar.

YESIMIN TARIFLERI dedi ki...

sabah öğle akşam hiç fark etmez her öğünde büyük bir keyifle yiyebilirim
ellerinize sağlık

atasofrasi.blogcu.com dedi ki...

elinize sağlık.eskişehirdede çok kurutulur fasulye ve çok lezzetli olur.iyki hatırlattınız.

Nurten dedi ki...

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Bir haftadır şehir dışındaydım, çok özlemişim blogumu ve sizleri :)))

Esra'cım kayınvalidenlerle bizim mutfak kültürümüz birbirne çok yakın sanki. Ortak yemeklerimiz çok :))

Hülya dedi ki...

Ne farklı bir tarif.Ellerinize,paylaşan yüreğinize sağlık;)
Aramıza hoşgeldiniz...

Nurten dedi ki...

Teşekkür ederim Hülya :)

 
MySpace Backgrounds