2 Ağustos 2007 Perşembe

Su Böreği

Eveeeeet sonunda rejim bitti. Kaç kilo verdiğimi ne siz sorun ne ben söyleyim :))) Az da olsa birşeyler verdik :))). Hazır rejim bitmişken ve annem hala Osmancık'a (Çorum) dönmeden su böreği yapıp stoklayalım istedik :). Aslında ikimizde bu kadar çok yapacağımızı tahmin etmemiştik ama günün sonunda 5 tepsi böreğimizi oldu :) Birazını o akşam yedik kalanıda dondurucudaki yerini aldı :)

2 tepsilik hamur için;
8 yumurta
1 su bardağı su
Aldığı kadar un

Önce yumurtaları kırdık, suyu ekledik ve bunu güzelce çırptık. Daha sonra unu ekleyerek hamurumuzu hazırladık. Hamurun kıvamı katıya yakın oldu. Hamurumuzun üstünü nemli bezle örtüp dinlenmeye bıraktık.


Daha sonra hamurdan 14 beze hazırladık. Bir tepsi için 7 beze yeterli.









Annemle birlikte önce yufkaları açık. Bu arada bende hamur açma pratiği yapmış oldum :)). Annem kadar hızlı yapamasamda fena değildi yufkalarım.

Yufkalar kurumasın diye iki tepsilik olunca yufkalarımız diğer işlemlere geçtik.










Önce yufkaları dörede böldük ki haşlaması kolay olsun, daha sonra da sırası ile yufkalarımızı kaynar suya, soğuk suya koyduk ve daha sonrada suyu aksın diye ters çevrilmiş süzgecin üzerine aldık.









Ben bu işlemleri yaparken annemde yufkaları tepsilere yerleştirerek böreği hazırladı. Bir bölümünü çökelekli, bir bölümünü de kıymalı yaptık. En alta koyduğumuz yufkayı ıslatmadan koyduk. Yufkaların aralarına çok az eritilmiş tereyağı koyarak hazırladık böreği.










Tepsiler hazırlandıkca sırayla pişirdik :). Sadece son tepsiyi fırında değilde bakır tepside ocağın üzerinde çevirerek pişirdik. En güzelide o olmuştu :)).

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nurtenciğim annenin ve senin ellerine sağlık bayılırım su böreğine ama börek hamuru açma becerim malesef yok. Ancak hazır alıp yemek beni paklıyor. Sevgiler..

Nurten dedi ki...

Seldacım inan şeker hamurunu açmaktan zor değil ;) bende açamam sanıyordum başlarda ama tahmin ettiğim kadar zor değilmiş. Hele sen daha kolay açarsın ;)

 
MySpace Backgrounds