3 Eylül 2007 Pazartesi

Bebek Arabası Pasta :)


Çok yakın arkdaş grubumla ayda bir yaptığımız günümüz var. Aslında gün bahane, maksat periodik olarak görüşelim, iş - ev stresinden uzakta güzel bir gün geçirelim, çenelerimiz ağrıyana kadar muhabbet edelim ;) Bir yerlerden insanın sevdikleriyle geçirdiği zamanın psikolojik terapi gibi faydalı olduğunu duymuştum, gerçekten de öyle :)).


Bu ay yaz tatilim bitmeden ben de toplandık. Çok güzel bir gün geçirdik, bol bol sohbet ettik. Sizde de öyle mi bilmem ama biz en çok sofra başında yaptığımız sohbetlere doyamıyoruz :).


Arkadaşlarım için hazırladığım sadece pastayı sizinle paylaşabileceğim. Sofra ve diğer hazırladıklarımı İnşallah en kısa zamanda ekleyeceğim bloguma ;)


İsminden ve şeklinde anlayacağınız üzere bebek için özel yaptım bu pastayı. Arkadaşlarımdan birisi hamiş ve İnşallah birkaç ay sonra oğlu olacak :) Seni heyecanla bekliyoruz minik bebek :)))).


Pandispanyamı her zaman ki gibi Esra'nın tarifiyle yaptım.


Malzemeler;

5 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış)
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpalım. İçine şekeri ve vanilini karıştırıp şeker eriyene kadar çırpalım. İçine yumurta sarılarını ekleyelim ve karışana kadar çırpalım. Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ya da mikserin en düşük ayarıyla un hemen karışacak kadar çırpalım. Kabarmış yumurtaların sönmemesine gayret edelim. Kalıbımızı alüminyum folyo ile kaplayalım ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.


Diğer hazırlıklarımla da çok meşgul olduğum için maalesef bu defa pastanın süsleme aşamalarını fotoğraflandırma fırsatım olmadı ama elimden geldiğimce nasıl yaptığımı anlatayım;


Önce pandispanyanı üst köşesinde 1/4 nü kenarda bebek arabasının sapı kalacak şekilde kestim. Kestiğim parçadan tekerlekleri kestim. Daha sonra pandispanyamı ortadan ikiye ayırdım ve arasını kremlkanti ve muzla doldurdum. Pastayı o kadar hızlı hazırladım ki krema yapmaya bile fırsatım olmadı :(. Aynı şekilde tekerlekleride hazırladım ve arabanın alt tarafına yerleştirdim. Pandipanyamın üzerini tamamen kremşantiyle kapladım.


Krem şantimden bir bölümünü bebeğimiz erkek beklendiği için mavi gıda boyası ile renklendirdim. Pastanın üzerini süsleyeceğim krem şantilerin içine biraz margarin koydum ve mikserler çırptım (daha kıvamlı olması için) Ve son olarak pastamı krema sıkma uçlarıyla süsledim, daha doğrusu süslemeye çalıştım :). Kremayla pasta süslemeyi beceren ustalarımın önünde saygıyla eğiliyorum :) Bu kadar zor olduğunu tahmin bile etmemiştim :)))). Aslında buttercream le süslemeyi düşündüm ama tadı ağır olduğu için krem şantiyi tercih ettim :)

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

:) Çok şık bir pasta cici bici:)
Ellerine sağlık, sevgiler:)

Nurten dedi ki...

Teşekkürler Papatya prenses :))))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtenciğim eminim bu pastan bir çok blogcu arkadaşımıza ilham kaynağı olacaktır. Gerçekten çok yaratıcı ve çok sevimli. Eline sağlık canım.
Öptüm
Esra

 
MySpace Backgrounds