19 Ekim 2007 Cuma

Haşhaşlı Simit

Herşeyden önce bugüne kadar bu ülke uğruna şehit olan tüm askerlerimize dualarımı göndererek başlamak istiyorum. Onların ölmediğini, cennet bahçelerinin en güzellerinde olduklarını biliyoruz... Kahrolsun terör, kahrolsun vatan hainleri, kahrolsun mehmetciğe uzanan eller.....

Oldukca uzun süredir blogumu ihmal ettiğimin farkındayım. Öyle yoğun ve yorucu günler geçiriyorum ki içim çız etsede fırsat bulup blogumu güncelleyemiyorum. Daha önce yaptığım ama ekleyemediğim tarifler var elimde :(. Aslında bu tarifi çay etkinliği için yapmıştım ama gel gör ki fırsat bulup ekleyemedim. Etkinlik geçti ama ben geçte olsa bu pratik ve çok lezzetli tarifi ekleyeceğim :))).


Malzemeler;

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 yumurta ( sarısı içine, beyazı dışına)
Aldığı kadar un
Üzeri için haşhaş

Haşhaş ve yumurtanın beyazı dışındaki tüm malzemeler karıştırılıp hamurumuzu yapıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli veriyoruz. Daha sonra üzerine yumurtanın beyazını sürdükten sonra da en üste haşhaş serpiyoruz.

Son olarakta üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

6 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

can�m ellerine sa�l�k,harika g�r�n�yorlar.
ben de uzun zamand�r blo�umu g�ncellemiyorum. can�m istemiyo :(
okulda ba�lad� zaten,bir yorgunluk-yo�unluk.
Rabbim hepimize kolayl�k versin. Ve bir ad�da KAHHAR olan Rabbim o hainleri KAHRETS�N in�allah..

Nurten dedi ki...

amin canım amin :(

Zerrin dedi ki...

Merhaba
Haşhaşlı simit çok güzel görünüyor tavsiyem bu tarife bir çay kaşığıda mahlep eklemeniz eminim mahlep lezzetine lezzet katacaktır.Ellerinize sağlık...Sevgiler...

Nurten dedi ki...

Zerrin teşekkür ederim :)

Tuzlu kurabiyelerden en sevdiklerim mahleplilerdir :). aslında bendeki asıl tarifte mahlep yoktu ama ben hamurun birazına biraz mahlep ekleyip biraz daha yogurdum ama mahlep miktarı konusunda emin olmadığım için çok az koymuşum. Mahlep miktarında tereddüt edince yanlış bilgi vermemek için yazmadım :). Bir çay kaşığı mahlebi deniycem ;) teşekkürler...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;

duygularına aynen katılıyorum...
hayırlısı diyorum

simitlerde nefis ellerine sağlık

sevgiler

EnesBilal dedi ki...

Canım Ben Ebru ,
pastan çok güzel olmuş.özellikle de fotoğraf makinası fikrin çok yerinde olmuş.
Ellerine sağlık.Zevkle bakıyorum .
E.YETİM

 
MySpace Backgrounds