23 Ocak 2008 Çarşamba

Pink Cake :) - Pembeli


Geçen cumartesi sabah sabah aklıma pasta yapmak düştü. Öğleden sonra derse gidicem, ne pandispanya hazır ne başka birşey ama yok düştü aklıma birkez... Yapmasam, yemesem çatlarım :)). Yemezsem çatlarım dedim ya, bunun anlamı pasta kremalı olacak :)). Kremalı pastanın tadı bir başka oluyor. Şeker hamuruyla görüntü olarak çok daha güzel ve kolay oluyor belki pastalar, ama kremalının lezzetini bulamıyorum ben.

Kahvaltıyı bile hazırlamadan hemen pandispanyayı yapıp atım fırına :). Öyle aceleyle hazırladım ki içine her zamankinde farklı olarak sıvı yağ bile koymuşum :))))). Aklım keke gitmiş olmalı :).

Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ (normalde tarifte yok, ben yanlışlıkla koydum :))) )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pandispanyamı her zamanki gibi hazırladım. Önce yumurtanın beyazlarını ve şekeri krem haline gelene kadar çırptım. Daha sonra teker teker yumurtaların sarılarını ekleyip karıştırdım. Yanlışlıkla sıvı yağı ekledim. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekledim ve tahta spatul ile yumurtaları söndürmeden karıştırdım. Ve pişirdim.




Pastanın arası için antep fıstığı kullandım. Krema olarak gıda boyasıyla renklendirdiğim krem şantiyi kullandım. Pastamın üzerini franbuaz ve portakal ile süsledim.




Bazı noktalar istediğim gibi olmadı. Mesela frambuazların buzları erimeye başladıktan renkleri pastanın üzerine çıktı. Birde belki portakalların ortasındaki renk bozukluğu dikkatinizi çekmiştir. Meyvelerin rengi kararmasın diye üzerine jelatin ve şekeri su ile karıştırıp erittim ve ortadaki meyvelerin üzerine döktüm, ama jelatin donmasın diye sıcak döktüm ve krem şanti bozuldu :(. Bu konularda fikri olan var mı?


Neyse ki görüntü bozuklukları tadı etkilemiyor :).

18 yorum:

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Arkadaşım merhaba,pastanız muhteşem
görünüyor.Bu işi,çok iyi biliyorsunuz
belli. Bu pastacılık işi,yalnız öğrenme ile olmuyor,el becerilerinizin gelişmiş olması ve birde yetenek isteyen bir uğraşı olduğunu bildiğim için ayrıca sizi
kutlarım. Başarılar.

Adsız dedi ki...

Bence pastanın görüntüsüde çok güzel.Olsa da yesemmm.ellerine sağlık.Sevgiler

Nurten dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) umarım güzel yorumlarınız kadar olabilirim. Öğrenecek o kadar çok şeyim var ki... Siz güzel baktığınız için benim hatalarımı görmüyorsunuz :)

Nurten dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşe hanım :) keşke sanalda olsa bir dilim uzatabilseydim size...

Nurten dedi ki...

Nurtencim nasıl güzel bir pasta yapmışsın öylee.. Bayıldım valla resim gibi olmuş..Ellerine sağlık...
Yayınla Reddet (Feyza Fidan)

****

Teşekkürler Feyza :))) böyle güzel yorumlar beni çok mutlu ediyor :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Gülüm yaaa maşallah Allah nazardan saklasın,çok güzel bir çalışma. Ben böyle düzgün süslemeyirom :(
Ellerine sağlık canım,hayırlı hafta sonları..

Nurten dedi ki...

Yaparsııın, bakma böyle göründüğüne kremalı pastalar benide çok uğraştırıyor ;)

Ayrıca teşekkür ederim, sana da iyi hafta sonları (ben hafta sonları çalışıyorum ama :(. )

Adsız dedi ki...

Cok harika görünüyor,ellerinize saglik.

Unknown dedi ki...

selamlar kardeşim ne güzel bir pasta bu böyle insanın iştahı açılıyor. arkadaş eklemek isterim sende gelirsen sevinirim.

Nurten dedi ki...

Çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Nurtencim ,kilo vereyim ,hususi senni şu pastalarından yemeğe geleceğim arkadaşım .
hairka görünüyorlar ....
Gece gece canımı çektirdin.
Ebru Yetim

Nurten dedi ki...

Ebrucum sen gel yeter ki, gerisi kolay ;)

pelince dedi ki...

Nurten'cim ellerine sağlık,bence görüntüsüde çok güzel olmuş.

Nurten dedi ki...

Teşekkürler PElin :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtencim bu pastan çok ama çok güzel olmuş.Yanlardaki harekete üzerinin düzgünlüğüne bayıldım. Bir de tatsaydım tam süper olurdu :(

Nurten dedi ki...

yaaa :(((( yaz çabucak gelsin :(

Adsız dedi ki...

Nurten'cigim Pink Cake'in gercektende cok seker ve tatli gorunuyor.Bende senin gibi agzima hitap etmesi icin krema agirlikli,goze hitap etmesi icin'de seker hamurlu pastalari tercih ediyorum.Bu arada pastanin ust suslemesini yaparken yasamis oldugun sorununa deginmek istiyorum.Kremali pastalar yapmak istediginde dondurulmus,konserve veya taze meyvalari ara katlarda kullan.Ust suslemelerini ise mumkun oldugu kadar taze meyva veya konserve meyvalari kullanarak yapmaya calis.Ya da pastanin ust tabakasina cok ince kremsanti surup daha onceden deepfrizden cikartmis oldugun meyvalari koyabilirsin.Bunu yapmadan once mutfak havlusunun uzerine donmus meyvalari koyup sularini cekmesini sagla.Tabiiki bu islemi pastaya basladigin zaman yaparsan daha iyi olur.Birde meyvalarin uzerine jole surmek istedigin zaman jolenin cok sicak olmamasi dikkat et.Ilik birsekilde olup uzerine surdukten sonra hemen buzdolabina koyarsin.Bunun icin Turkiye'de varmi yokmu bilemiyorum ama soguk jole dedikleri urunleride kullanmak cok daha iyi.Umarim iyi anlatabilmisimdir,anlayamadigin birsey olursa bana nasil ulasabilcegini biliyorsun guzelim :-)
Sevgiler

Nurten dedi ki...

Elifcim,

Verdiğim bilgiler için çooook teşekkür ederim :)))) gerçekten çok faydalı bilgiler. Sen süpersin yaa :)))

 
MySpace Backgrounds