22 Nisan 2008 Salı

Fiyonk Pasta


Her ne kadar bu pastayı çok kusurlu bulsamda yine de sizinle paylaşmak istedim, hayalimdeki pastanın üzerindeki fiyonklar daha kabarıktı. Bunu bir arkadaşımın doğum günü için yaptım. İstediğim sonuca ulaşamamın sebebi ise talihsizliklerin peşpeşe geldiği günlere denk gelmesi oldu :((( Pastayı 10 gün kadar önce cuma günü yaptım. Bir önceki gün nedenini bilmeden sağ bileğimi incittim ama beni çok zorlamaz diye pastanın yapınına başladım. Sıra kaplama aşamasına gelmişti ki sol elime bıcak batırdım veee pasta maceram kabusa dönüştü :((((. Yarıda bıraksam kendimi daha kötü hissedecektim. Çoğu zaman tek elimle, bazen kesik elimin dış kısmının yardımıyla pastayı tamamlamayı başardım. Ama maalesef ortaya istediğim gibi birşey çıkmadı :((. Elimin son halini sorarsanız yaranın kapanmasına rağmen içten bir acı var hala :(.

Tarifimize gelince pandispanyayı her zaman kullandığım klasik tariften yaptım. Krema olarakda daha önce krokanlı pastada denediğim ve çok beğendiğimiz tarifi yaptım.

Krema;
500 gr. süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya
75 gr bitter çikolata

Tüm malzemeleri pütürsüz olana kadar güzelce karıştırdım. Daha sonra puding kıvamına gelene kadar pişirdim. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırarak soğuttum. Kullanmadan öncede güzelce çırptım.

Bu kremayı 3 kata ayırdığım pandispanyamın ara katları için kullandım. Meyve olarakta muz kullandım. En üste ise beyaz çikolatalı ganaj yaptım.

Ganaj;
100 gr çiğ krema
100 gr beyaz çikolata

Kremayı ve çikolatayı benmari usulü erittim. Buzdolabında soğuttuktan sonra mikserle çırptım ve krema kıvamına getirdim. Beyaz çikolatalı ganaj bitter çikolataya göre çok daha lezzetli oluyor ;) tavsiye edilir :))).

Bu aşamaları elimi kesmeden önce yaptığım için tadına vararak hazırladım pastamın iç kısmını. Kaplama aşamalarını az çok tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde :))).

Maalesef detaylı olarak fotoğraflandıramadığım bir pasta oldu :(. Pasta maceramdaki en güzel bölüm tadının çok beğenilmesi oldu :))))).

7 yorum:

pelince dedi ki...

Nurtencim pasta çok güzel olmuş,ellerine sağlık..
Sobe için biraz geç oldu ama ancak yazabildim..
Çok öpüyorum seni..

HUYSUZBALIK dedi ki...

ben saplam elle bile yapamam böylesini çok güzel görünüyor bence. Geçmiş olsun... Esin...

Nurten dedi ki...

Pelincim çok teşekkür ederim canım :) özledim seni, bir buluşma yapalım ;)

**********

Çok teşekkür ederim Esin :) hem geçmiş olsun dileklerin, hem de güzel yorumların için :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtencim çok geçmiş olsun canım yaa, üzüldüm bak şimdi. Biraz geç kalmışım. Peki kendimi sana ufak bir hediye ile affettirmeme ne dersin? Sana şeker hamuru oklavası aldım buradan. Tabii ki şeker hamuru için değil ama bir merdanenin yarısı kadar kalınlıkta ve bir oklava kadar uzun neredeyse. Benim çok işime yaradı, umarım senin de işine yarar ;)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Kuzum ya bu kadar aksaklık neticesinde böyle süper bir pasta çıkarmışsın daha ne istiyorsun:)
Ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Merhaba hocam,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi bildiririm,şansızlık üzüldüm.

Emek yoğun,fiyonk pastanız gayet hoş görüntü vermekte. Ellerinize sağlık, saygılar.

Nurten dedi ki...

Esracım taa oralardan mahçup ettin beni... inan çokta mutlu oldum. Hediyeden çok düşünmen çok çok mutlu etti beni canım arkadaşım :)) Ben sana kırılmıyorum ki affedeyim ;) az çok biliyorum son zamanlardaki haleti ruhiyeni, sen mutlu ol yeter bana ;)

------------

Lulum çok teşekkür ederim, o senin güzelliğin :)

------------

Klasik Tatlar, uzun bir aradan sonra yorumunuzu görmek gerçekten çok güzel oldu :) güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkürler :)

 
MySpace Backgrounds