9 Nisan 2008 Çarşamba

Yoğurtlu Brokoli Salatası


Son tarifimi eklediğimden bu yana çok uzun bir süre geçti :((. Araya öğrencilerimin sertikifa sınavları, griple mücadele ettiğim bir hafta ve alerjimin en üst seviyelerini yaşadığı bir bahar girdi. Ne zor birşey bahar da nefes alabilmek...... Her ne kadar ilkbahar birçoğu için yenilenme, canlanma olsada maalesef benim gelmesinden en çok korktuğum mevsim oldu. Durum böyle olunca bırakın özel birşeyler yapmayı doğru düzgün mutfağa bile giremedim :((((.

Uzun bir süredir dolapta pişirilmeyi bekleyen bir kilo kadar brokolim vardı. O da benden ümidi kesmişti ki dolaptan çıkabilmek ona da nasip oldu :))))). Neyse beklediğine değdi, çok lezzetli bir salata oldu soframıza ;). Annemin brokoli salatasını ben biraz değiştirerek yaptım. Annem içine dereotu, maydonoz koymuştu, ben haşlanmış mısır koydum. Annem mayonez koymuştu, hafif olsun diye ben yoğurt koydum. Annemin tarifini veya benim tarifimi seçmek size kalmış :)

Malzemeler;

Brokoli
3-4 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı küp küp doğranmış kornişon

Brokoliyi buharda haşladım ve minik minik doğradım. Doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçları yağda kavurdum. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp yoğurt ve tuz ekledim. Çok basit ve lezzetli bir salata oldu.

Afiyet olsuuun :)))

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam ellerinize sağlık,bende brokoliyi severek yerim. Bunu da denenecek tariflerim arasına alıyorum. 2.dönemimi bitirdiniz ki sertifika sınavı yaptınız. bakın uzakta olsamda merak ettim şimdi :))

Öpüyorum sizi. AEO.

Nurten dedi ki...

Yasemincim bu gruplar hafta içi gruplarım, sizin grubun mayıs sonunda bitecek 2. kur ;) Ne yalan söyleyim özledim seni, yolun bizim tarafa düşerse görüşürüz inşallah :)

bende öpüyorum..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtencim ben de geçen gün boş boş haşlayıp koymuştum sofraya. Bir dahakine böyle yapacağım. Brokoli konusunda hiç yaratıcı değilim çünkü. Eline sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.

mutfaktelaşı dedi ki...

bende 2 haftadır griple boğuşuyorum, insan hasta olunca sağlığını kıymetini daha iyi anlıyor.ilk hafta hastalara bol bol dua ediyordum, şimdi fark ettim ki 1 haftadır dua etmemişim :)))

çok sağlıklı bir salata olmuş, tadı da nefistir eminim, ellerine sağlık.

Nurten dedi ki...

Esracım teşekkürler :) ben brokoli, karnıbahar veya diğer sebzelerin sadece haşlanmış hallerini hafif tuzlayıp yemeyide çok seviyorum :))) Senin elin değdikten sonra boş haşlanmış sebzede harikadır eminim ;)

*************

Teşekkürler Senem :)

************

Sana da çok geçmiş olsun mutfak telaşı, Rabbim herkese sağlık, sıhhat versin... İnsan hastalanınca canı orda oluyor der annem...

Ayrıca teşekkürler :)

ab-ı hayat dedi ki...

sobeeee...cevaplamak istersen bilgiler bloğumda.


Ellerine sağlık nefis görünüyor.



sevgiler...

pelince dedi ki...

Nurtencim ne güzel bir salata olmuş, çocuklar belki bu şekilde yerler..Denemeli hemen...ellerine sağlık..
Çok öpüyorum seni..

Nurten dedi ki...

Hemşehrim hemen olmasada cevaplarım elbette ;)

***********

Pelincim çocuklar faydalı şeyleri neden yemezler acaba :)). Denemekte fayda var, belki bu şeklini severler ;)

bende öptüm :)

Adsız dedi ki...

selamlarr ellerine sağlık canım harika görünüyor bende böyle deniyim belki yedirmeyi başarabilirimm :)güzel günlerr mutlu hafat sonlarıı

 
MySpace Backgrounds