7 Ağustos 2007 Salı

Ayvalık, salçalı köfte ve 3 salata

Geçen haftasonu Ayvalık'ta teyzemizi ziyate gittik. Bol bol hasret giderdiğimiz 2 güzel gün geçirdik. Atalarımız "yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, gezdiğinizi gördüğünüzü anlatın" demişler ama ben blogumun içeriği yemek olduğu için yediğim ve çok beğendiğim için yediklerimden birşeyleri payşamak istiyorum :) Nurcan ablacığımın ellerine sağlık, çok becerikli. Elini hangi yemeğe dokunduysa lezzetine lezzet eklendi...

Birincisi salçalı köfte... İlk kez yedim ve köfteye salça koyulduğunu ilk kez duydum. Mutfakta ne kadar acemi olduğumu birkez daha farkettim :). Çok güzel olmuştu. bildiğimiz köfteye ek olarak biraz domates salçası, biraz da biber salçası koyuluyor.





3 tane de birbirinden lezzetli salatamız vardı. 3 ü de Nurcan ablamın ellerinde çıktı :) Çok basit ama çok da güzel oldular.
Patlıcan salatası için önce bahçeden topladığımız tombul patlıcanları mangalda közledik. Sonra kabuklarını soydu ve ince ince doğradı. İçine sarımsak, tuz, limon ve zeytin yağı koydu. Hmmmmm nefis olmuştu. Koca bir tabak salatayı yedik :)))






İkinci salata benim gibi yeşil severlerin keyifle yiyecekleri bir salata oldu. Bahçeden topladığı semizotu, nane, dereotu, maydanozu ve domatesi doğradı. Üzerine tuz, elma sirkesi ve zeytin yağı ekledi. Süper oldu :))





Üçüncü salatamız soğan salatasıydı. Soğanları yarım ay şeklinde doğradı. Daha sonra soğanları onları tuzla ovaladı ve bol su ile yıykayıp sıktı. İçine sumak, kırmızı biber ve limon ekledi. Bize de afiyetle yemek düştü :)).






Ve tabii mangal yanınca olmazsa olmazlarımızdan közlediğimiz biberlerimiz vardı :)). Diğerleri gibi biberlerimizde bahçedendi. Tabaktakilerin azlığına aldanmayın, tabağa girmeden önce mangalın başında biberlerin çoğunu yedik :))))

6 yorum:

fidaneli dedi ki...

Off ızgara köfte ve patlıcan salatası offf dıyorum yanı.. Olmaaz artık bu saatlerde sizin mutfaktan cıkanlara bakmayacağım sanırım.. Yaa canım bır cektıkı anlatamam..
sevgiler
fıdan

Nurten dedi ki...

Fidan :)))

Sanalda olsa bir tabak ızgara ikramım olsun ;)

Sevgiler

www.illedeyemek.com dedi ki...

Canım kandiliniz Mübarek Olsun...
ellerine sağlık herşey harika...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nutrtencim iyi gezmeler olsun, şu köfteden bize de yap, oğluşumla gelip yiyelim. Valla gören gözün hakkı var ama değil mi? Daha öğle yemeği de yememiştim haksızlık bu :(

Nurten dedi ki...

Esracım sahiden birgün bana gelsene :) sen iste köftede yaparım kısır da ;)

Unknown dedi ki...

Nurtencim vallahi bende ilk defa duydum salçayı. Salçalı köfte deyince köfteyi pişirdikden sonra salçalanan geldi aklıma ama yazıyı okuyupda içine konduğunu görünce şaşırdım. Afiyet olsun tüm yapanlarında ellerine sağlık. Sevgiler

 
MySpace Backgrounds