30 Ağustos 2007 Perşembe

Bardakta Vişne Güzeli :)



Bu tatlıda Esra'nın ziyaretinde yaptıklarımdandı ama bloguma eklemek bugün kısmetmiş :))). Çok hafif ve basit bir o kadar da lezzetli Vişne Güzelimiz. Bu tatlıyı ilk kez Mimaraşcımız Kübra'da yemiştim ve tek kelimeyle bayılmıştım. Sonrasında vazgeçemediklerimden oldu. Aslında daha önce bunu hiç bardakta denememiştim hep borcama yapıyordum ama bu defa değişiklik olsun dedim. Hem servisini bardakta yaptım hem de üzerine sos yaptım, bir de malzemeleri yarıya indirdim :). Tam 6 kişilik oldu.

Malzemeler;

En alt kat için;
1 kase vişne
150 gr petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz

Orta kat için;
2,5 su bardağı
1/5 su bardağı un
1/5 su bardağı şeker
1/5 paket krem şanti
Üst kat için;
3 çorba kaşığı nişasta
1/5 su bardağı şeker
1 küçük paket vişne suyu


Önce bisküvileri rondodan geçiriyoruz, ben rondomun azizliğine uğrayınca bu işlemi elimle yaptım. Aynı şekilde cevizleride parçalıyoruz ama çok küçültmüyoruz. Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve bu üçünü güzelce karıştıryoruz. Bunu bardakların en altına eşit şekilde koyuyoruz.
Daha sonra şekeri, unu ve sütü karıştırıp puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve altını kapattıktan hemen sonra krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Bunuda vişneli-bisküvili harçımızın üzerine bardaklara paylaştırıyoruz.

Son olarakta nişasta, şeker ve vişne suyumuzu karıştırıyoruz ve karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz. Çok fazla koyulaşmadan bardaklarımızın üzerine sosumuzu da koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Sıcak yaz günlerinden buzdolabından çıkarıp serin serin yemek süper oluyor ;)

1 yorum:

fidaneli dedi ki...

visne güzeli bardakta pek sık olmusş:)) ellerınıze sağlık.. bu sıcaklarda soğuk tatlılar hemen herkesiz favorısı zaten... ayrıca sevgılı Esra ile olan dostluğunuzu kıskanmadım değil hanı:))) ne dersiniz bir günde hep beraber görussek?

sevgıler
fıdan

 
MySpace Backgrounds