28 Mayıs 2007 Pazartesi

Nilüfer Pasta

Öğrencilerim için bugün üzerinde nilüfer olan bir pasta yaptım. Yine çok çok dar bir zamana geldi bu pasta :( bu yüzden pandispanyası ve kreması yine hazır.


Süsleme işlemlerini şeker hamuruyla yaptım ve çiçeği ve pastanın etrafındaki minik misketleri (kursta taktılar bu ismi :) ) yumurta akıyla yapıştırdım (su ile yapıştırdığımızda şeker hamurunun erime ihtimali yüksek, özellikle benim gibi akşam yapıp sabah sıcakta başka bir yere götürecekseniz :) ).
















Elimde çok fazla kalıp olmadığı için örümcek adam pastamdaki tekniği kullandım ve çiçekleri kendi çizdiğim kağıt kalıplar yardımıyla kestim.

















Pastanın iç ve dış ıslatma işlemlerini ise şeker hamurunu eritmediği için hazırladığım şerbetle yaptım.

Haşhaşlı Pasta

Bugün soframızı renklendiren pastalardan birisiydi ve benim yediğim en güzel pastalardandı da diyebilirim. Çok çok farklı bir tarif. bizim yörede haşhaş yetişir ve biz bunu sadece tuzlu böreklerde vs kullanırız. Ama bu defa haşhaş bir pastaya girmişti ve çoooook güzel olmuştu.


Mervecim pasta için ve tarif için teşekkürler :)

Tarife gelice;

Keki
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş(siyah ve tane haşhaş olucak çekilmemiş)

1,5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu

Un, vanilya ve kabartma tozu dışındaki malzemeler kek hazırlanır gibi karıştırılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Hamurun kıvamı oldukca sıvı oluyor. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ( fazla pişmemesi önemli).

Şerbeti;

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Şerbet bir taşım kaynatılır. Kek ve şerbet her ikiside ılıkken keke şerbet dökülür.

Son olarak üzerine krem şanti we ahududulu çilekli sos koyulur. Veeee sonra da afiyetle yenir :)))

Ellerine sağlık Merve :)

Sınıfta ikinci parti :)

Eveeeet bu da öğleden sonra grubumla yaptığımız minik partinin sofrası :) Ne marifetli öğrencilerim varmış benim :). O kadar çok yemişim ki bu akşam yemek yiyebileceğimi sanmıyorum :)))).

26 Mayıs 2007 Cumartesi

Isırgan Otlu Börek

Geçen hafta bir arkadaşım bana bir poşet ısırgan otu verdi. Daha önce hiç ısırgan pişirmemiştim. Ne yapsam diye blogları karıştırırken Zerrin'in blogu Misss de ısırgan otlu börek tarifini gördüm ve denedim :).


İyi ki de denemişim. Ellerine sağlık Zerrin tarifin gerçekten çok güzel oldu. Ben farklı olarak sadece içine peynir koymadım :).






25 Mayıs 2007 Cuma

Taze Fasulye

Fasulyeninde tarifi yazılır mı demeyin :)))) taze fasulyeyi nasıl pişirdiğimi paylaşmak istedim. Çok daha lezzetli oluyor.

Tencerede en alta ayıklanmış ve yıykanmış fasulyeyi koyuyorum. Üstüne sırayla doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş veya ince ince doğranmış domatesi koyuyorum. En üste tuzunu ve yağını ekleyip ilk önce kendi suyunu çekip rengi değişene kadar pişiriyorum. Daha sonra az su ile pişiriyorum :).

23 Mayıs 2007 Çarşamba

Son Pastam


Sınıfta yaptığımız minik parti için pasta yapmak istedim ama 1 saat gibi çok çok sınırlı bir zamanda yapmak zorunda kaldığım için oldukca basit bir pasta oldu :(. Pandispanyası ve kreması hazır, içine muz koydum ve şeker hamuruyla süsledim.

22 Mayıs 2007 Salı

Sınıfta mini parti :)))

Artık yıl sonu geliyor, havalar ısındı derken bu hafta sabah grubumla minik bir parti verdik sınıfta :). Benim marifetli öğrencilerim döktürmüşlerdi :))). İyi ki çok sık yapmıyoruz bu partileri yoksa kaç kilo olurum tahmin bile etmek istemiyorum :).

Bu soframız....

Bu pastayı da öğrencilerimden birisi yapmış, ilgi alanıma girdiği için hemen resimini çektim :). Sınıfım için bir pastada ben yaptım ama sanırım yarın ekleyebileceğim bloguma.




17 Mayıs 2007 Perşembe

Örümcek Adam Pasta

Bu pastayı geçen hafta küçük kuzenim Ömer'in doğum günü için yaptım. Bloguma eklemek için bugün fırsatım oldu. Ömer son iki aydır "anneler günü benim doğum günüm, örümcek adamlı pasta istiyorum" diye sık sık hatırlatmalar yapıyordu :)))). Süpriz olsun diye yapacağımı söylemedim ve gerçekten de Ömer için tam bir süpriz oldu :). Çok sevdi pastasını. "İyi ki doğdun Ömer, 6. yaşın mutluluklar getirsin"

Geçen hafta sonu benim için o kadar yogun ve yorucuydu ki pastayı ikiarada bir derede yaptım. Buyüzden pandispanyayıda, içinin kremasını da hazır kullandım. İçine vişne koydum ve üstünü şeker hamuruyla süsledim.

Hiç kolay olmadı örümcek adamı yapmak. Önce internette örümcek adam resimleri aradım ve en kolayını seçmeye çalıştım :). Sonra yazıcım olmadığı için resmi bilgisayar ekranından kopya ettim. Bunu kalıp olarak kullandım ve açtığım şeker hamurundan örümcek adamımı kestim.





Çizgileri için royal icing yaptım ama hem siyah rengim olmadığı için hem de ince çizgi halinde akıtamadığım için istediğim gibi olmadı :( Son olarakta kapladığım pastanın üzerine örümcek adamı yerleştirdim. Artık sahibine gitmeye hazırdı :)))

15 Mayıs 2007 Salı

Mısır Keşkeği Çorbası


Ve bizim oralardan bir tarif daha :) Benim en çok sevdiğim çorbalardan bir tanesi. Aslında bu çorbanın öyle anlatılacak karmaşık bir tarifi yok. Bunun lezzeti ve marifeti mısır keşkeğinin kendinde.


Mısır keşkeği kuru mısırın çekilmiş haline deniyor. Bunu haşlıyoruz ( bu işlem oldukca uzun sürebiliyor, düdüklü tencerede haşlamak zaman kazandırır ;) ) ve daha sonra üzerine eritilmiş ve hafif kızartılmış tereyağı koyuyoruz ve karabiberle servis yapıyoruz. Tercihe göre yoğurtlu ve ya yogurtsuz olarak yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

3 Mayıs 2007 Perşembe

Mantarlı Pilav


Pilav bizim mutfağımızın vazgeçilmezlerindendir. Bunda memleketimizin (Osmancık, Çorum) pirinç şehri olmasının çok etkisi olduğunu söyleyebilirim :). Bir Çinliler bir de biz bu kadar çok pirinç yiyoruzdur herhalde :))))).


Pilavımızın tarifine gelince... aslında oldukca basit ve eminim bir çoğumuzunda bildiği bir tarif.

Ölçüleri kişi sayısına göre veya her zaman ki pilav ölüçünuze göre yapabilirsiniz. Ben 2 su bardağı pirinç kullandım. Diğer malzemeler;

2 orta boy domates

Yarım kilo mantar

1 orta boy soğan

Tuz, karabiber


Yapımı;

Pirinçi yarım saat kadar ılık tuzlu suda ıslı bıraktım. Bir yandan mantarları temizleyip doğradım ve içine biraz limon sıkıp suyunu salıp geri çekene kadar pişirdim, yağını ekleyip doğradığım soğanı, tuzu ve karabiberi ekledim.

Bir yandan da yıykadığım pirinçi tereyağında güzelce kavurdum. Rendelediğim domatesi ekledim. Tuzunuda ekleyip pişirdim.

Pilavın altını kapatınca pişen mantarıda ekledim ve demlenmesi için sarıp bıraktım. Akşam yemeğinde de servis yapıp afiyetle yedik :)).


 
MySpace Backgrounds