12 Nisan 2007 Perşembe

Uğurböceği Pasta


Dün akşam sevgili arkadaşım Yaso'ya davetliydik. Ben de Yasom'un yakışıklı prensleri Furkan ve Enes için bir pasta yapmak istedim. Hem çocukların seveceği hem de benim gibi aceminin becerebileceği bir şey olsun istedim ve uğurböceği pasta yapmaya karar verdim.

Aslında yapımı oldukca kolay bir pasta ama ben pandispanyayı hazırlarken fırınımın azizliğine uğrayınca biraz uğraştırdı beni ama yine de sonuç fena değildi :))).

İlk olarak pandispanyayı hazırladım.

Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve çok az sıvı yağ

Yapımına gelince yumurta ve şekeri kıvamlı bir hal alana kadar çırptım. Daha sonra sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekledim ve biraz karıştırdım. Yağlı kağıtla kapladığım tepsiye karışımı döktüm ve fırına verdim.

Kremasını pandispanyanın ortasını doldurmakta kullanacağım için ve ters çevirdikten sonra dağılmasın diye biraz daha donabilecek bir krema hazırlamaya çalıştım.

Krema;

3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı kadar un
1 paket vanilya
3 küçük boy muz (ezilmiş halde)

Muz dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp puding kıvamına gelene kadar pişirdim. Altını kapattıktan sonra ezdiğim muzu ekledim ve karıştırdım. Daha sonra iki tane muzu küp küp doğradım ve kremaya ekleyip karıştırdım.



Daha sonra pandispanyayı ortadan ikiye kestim, bir katını kaseye kenarları kapanacak şekilde yerleştirdim. Ortasına kremayı koydum ve diğer katı kasenin genişliğinde keserek üstüne kapattım. Pastayı kaseden çıkarmadan donması için buzdolabına koydum.

Pastayı dolaptan çıkardıktan sonra on parmağında on marifet olan yemek hocalığı yapan arkadaşımın tavsiyesine uyarak hazırladığım şerbetle ıslattım. Bu hem üstünü kaplamada kullandığım şeker hamurunu eritmiyor hemde kolay yapışmasını sağlıyor.

Ve son olarakta pastayı şeker hamuruyla uğurböceği gibi süsledim :)))).

1 yorum:

ESRA ERDÖL dedi ki...

Harika görünüyor ellerıne sağlık bugun esimin dogum gunu onun icin yapıcam tesekkur ederım :)

 
MySpace Backgrounds