28 Mayıs 2007 Pazartesi

Haşhaşlı Pasta

Bugün soframızı renklendiren pastalardan birisiydi ve benim yediğim en güzel pastalardandı da diyebilirim. Çok çok farklı bir tarif. bizim yörede haşhaş yetişir ve biz bunu sadece tuzlu böreklerde vs kullanırız. Ama bu defa haşhaş bir pastaya girmişti ve çoooook güzel olmuştu.


Mervecim pasta için ve tarif için teşekkürler :)

Tarife gelice;

Keki
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş(siyah ve tane haşhaş olucak çekilmemiş)

1,5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu

Un, vanilya ve kabartma tozu dışındaki malzemeler kek hazırlanır gibi karıştırılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Hamurun kıvamı oldukca sıvı oluyor. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ( fazla pişmemesi önemli).

Şerbeti;

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Şerbet bir taşım kaynatılır. Kek ve şerbet her ikiside ılıkken keke şerbet dökülür.

Son olarak üzerine krem şanti we ahududulu çilekli sos koyulur. Veeee sonra da afiyetle yenir :)))

Ellerine sağlık Merve :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

AFİYET BAL ŞEKER AYRİYETTEN BOLBOL KALORİ YAKTIRSIN SİZE HOCAM :))
http://kokosmerve.blogcu.com/

 
MySpace Backgrounds