17 Mayıs 2007 Perşembe

Örümcek Adam Pasta

Bu pastayı geçen hafta küçük kuzenim Ömer'in doğum günü için yaptım. Bloguma eklemek için bugün fırsatım oldu. Ömer son iki aydır "anneler günü benim doğum günüm, örümcek adamlı pasta istiyorum" diye sık sık hatırlatmalar yapıyordu :)))). Süpriz olsun diye yapacağımı söylemedim ve gerçekten de Ömer için tam bir süpriz oldu :). Çok sevdi pastasını. "İyi ki doğdun Ömer, 6. yaşın mutluluklar getirsin"

Geçen hafta sonu benim için o kadar yogun ve yorucuydu ki pastayı ikiarada bir derede yaptım. Buyüzden pandispanyayıda, içinin kremasını da hazır kullandım. İçine vişne koydum ve üstünü şeker hamuruyla süsledim.

Hiç kolay olmadı örümcek adamı yapmak. Önce internette örümcek adam resimleri aradım ve en kolayını seçmeye çalıştım :). Sonra yazıcım olmadığı için resmi bilgisayar ekranından kopya ettim. Bunu kalıp olarak kullandım ve açtığım şeker hamurundan örümcek adamımı kestim.





Çizgileri için royal icing yaptım ama hem siyah rengim olmadığı için hem de ince çizgi halinde akıtamadığım için istediğim gibi olmadı :( Son olarakta kapladığım pastanın üzerine örümcek adamı yerleştirdim. Artık sahibine gitmeye hazırdı :)))

2 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nurten hanım Ömerin pastası çok hoş olmuş spiderman pasta için farklı bir konsept hem de
Ellerinize Sağlık
Ömerin doğum günü kutlu olsun nice yılları olsun :))
Sevgiler

Nurten dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu :) Yapamam diye çok korkmuştum ama resmi kalıp olarak kullanma fikri işimi epey kolaylaştırdı.

 
MySpace Backgrounds