28 Ağustos 2007 Salı

Patatesli Ev Böreği


Patatesli ev böreği de nasıl oluyormuş demeyin, bildiğimiz patatesli börek :))) Neden ev böreği dediğimi sorarsanız bebekkokusundan arkadaşım Seda bu böreğe "ev böreği" demiş, ben de onun tarifini minik değişikliklerle kullandığım için ismini değiştirmek istemedim :))) . "Ev böreği" olmasının sebebi yufkayı kendimiz açmamız :))).

Yufka açma konusunda oldukca başarısızım ama annemle yaptığımız erişte ve su böreği çalışmalarından sonra pratiğimi epey geliştirdim. Artık börek yapabilecek kadar açabiliyorum galiba :))))))).

Eveeet tarife gelince;

IC MALZEMESI;
1 kilo patates,
1/5 su bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
1 kaşık salça

Pulbiber, karabiber, nane ve tuz

Patatesi haşlayıp çok püre olmayacak şekilde ezdim. Soğanı doğradım, yağda kavurdum. Salçayı ekledim. Daha sonra patatesi ve baharatları ekleyerek içi hazırladım.


Hamurunu 1 kilo un, ılık su ve tuzla hazırladım ve dinlenmesi için bıraktım. Toplam 10 beze çıktı hamurumdan. Yufkayı açtıktan sonra içi koydum ve yuvarlayarak böreği hazırladım. Üzerine 1 yumurtayı biraz yağla çırpıp sürdüm ve 200 derecede pişirdim.

Yeme aşamasına gelince acemişef'imiz Esra ile afiyetle yedik :))).

Not: Böreğin yanındaki kısırı herzaman ki tarifimle yaptım ;)

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Mımmmm bu böreğin kokusu buraları bile sardı :))
Ellerine sağlık enfes bir görüntü ve acayipp canım istedi:)

Seda Durham dedi ki...

Nurtencim ellerine saglik .Senin ev boreginde harika olmus.Sevgili Esra ile sana afiyet olsun .Orda yaninizda olmak isterdim .benim ev boregimi yaptigin .Canim annemin boregi bu aslina bakarsan .Herkeste cok begenirdi.Ozellikle Belcika'dan gelen yigenlerim ;anneanne borek yap derlerdi hergun.
Ama bu borekte maya yokya o yuzden cikardiktan sonra firindan;ustu islak bir bezle kapatilip ,yarim saat dinlenirilirse mukemmle oluyor.
Sevgilermle

Nurten dedi ki...

Teşekkürler papatya prenses :)

Sedacım keşke sende yanımızda olsaydın :(, yolun buralara düştüğünde inşallah bekliyorum seni evime :))).

Canım annelerimizin yaptıklarının yerini hiçbirşey tutmaz, ben de her fırsatta annemde yaptıklarının ince noktalarını öğrenmeye çalışırım. Mayada, ıslak bezde aklıma geldi ama evde maya yoktu, ıslak beze gelince baktım kuru durmuyor koymadım. Ben de annemden öğrendim bu tüyoları :)))

 
MySpace Backgrounds